Gå direkt till innehåll
Västfastigheter i nytt samarbete med ISS fram till år 2013

Pressmeddelande -

Västfastigheter i nytt samarbete med ISS fram till år 2013

Västra Götalandsregionens fastighetsbolag, Västfastigheter inleder ett samarbete med ISS och deras Landscaping-verksamhet. Avtalet sträcker sig fram till år 2013 med möjlighet till förlängning i två plus två år. Det nya avtalet omfattar främst fastighetsförvaltning i form av markskötselentreprenad av 15 fastigheter i Väst-Sverige. Avtalet börjar gälla den 1 maj 2009 och är värt cirka 30 miljoner kronor.

Det nya avtalet är ett resultat av en nyligen genomförd upphandling enligt LOU (lagen om offentlig upphandling) och löper till år 2013 med möjlighet till förlängning i två plus två år.

I avtalet åtar sig ISS totalansvaret av markskötselentreprenaden för sommar- och vinterunderhåll på Sahlgrenska och Mölndals Sjukhus med omnejd samt Alingsås Lasarett.

- Västfastigheter och ISS har haft ett givande samarbete under fem år. Vid utvärderingen avanbuden i upphandlingenuppfyllde ISS väl de ställda kravenoch hade bästa totalpris, säger Kjell Johnzon, ansvarig för upphandlingen på Västfastigheter.

Västfastigheter är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och försörjer huvudsakligen Västra Götalandsregionen med lokaler. Sjukvården dominerar som hyresgäst och företaget förvaltar sjukhus och vårdcentraler i Göteborg, Borås, Alingsås, Uddevalla, Skövde och Skene. Totalt omfattar Västfastigheters innehav 71 förvaltningsenheter. Det nya avtalet med ISS är värt 30 miljoner kronor.

- Vi är naturligtvis jätteglada över att ha fått förtroendet att fortsätta vårt arbete ända fram till 2013. Kontinuitet är en betydande värdefaktor för kunden när det gäller fastighetsförvaltning. Att vi dessutom är miljöcertifierade, är en flexibel organisation med en kunnig personal och kunde erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris, spelar naturligtvis roll, säger Ulf Svantesson distriktchef på ISS Facility Services.

I och med det nya avtalet sysselsätter ISS organisation på Västfastigheter 8 personer om året.

För ytterligare information, kontakta:

Ola Gunnarsson, Verksamhetschef ISS Landscaping, 08-681 61 57, 0734-36 61 57 ola.gunnarsson@iss-fs.se

Ulf Svantesson, Distriktschef ISS Landscaping Väst, 031-64 63 52, 0705-13 41 16

ulf.svantesson@iss-fs.se

Kjell Johnzon, upphandlingsansvarg, Västfastigheter, 0322-226548, 0709-90 75 22, kjell.johnzon@vgregion.se

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av Investors riskkapital-bolag EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Ämnen

Taggar


ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen. www.se.issworld.com

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material