Följ ISS Facility Services

Värmdö kommun valde ISS för teknisk drift

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2011 13:00 CEST

Värmdö kommun har valt ISS för teknisk drift och förvaltning av kommunens fastigheter. Det blev klart då parterna nyligen undertecknade ett treårigt tjänsteavtal, som värderas till drygt fem miljoner kronor.

Det innebär att ISS kommer att sköta driften av kommunens verksamhetslokaler som omfattar totalt 140 byggnader i Värmdö, Gustavsberg, Ingarö, Djurö/Vindö och Stavsnäs. Totalt rör det sig om 140 000 kvadratmeter lokalyta.

-       Vi är mycket glada att vi fått förtroendet av Värmdö kommun att sköta den tekniska förvaltningen av kommunens verksamhetslokaler. Vi kommer tillsammans med kommunen att utveckla verksamheten och därigenom bidra till att skapa större kostnadseffektivitet i förvaltningen av fastigheterna, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS.

-       Vi ser fram emot ett gott samarbete med ISS som teknisk förvaltare. ISS har stor och bred erfarenhet av service på fastighetsområdet, vilket vi sätter stort värde på, säger Lars Öberg, samhällsbyggnadschef Värmdö kommun.

 

För ytterligare information, kontakta:

Lars Öberg, samhällsbyggnadschef Värmdö kommun, lars.oberg@varmdo.se, 08-570 481 69
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastighetstjänster, mat & dryck, städtjänster, kontorstjänster och transporttjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 522 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (2)

  Lite pinsamt att artikeln illustreras med en byggnad som inte Värmdö kommun äger! Lite historia: Posthuset, senare kallat Huvudkontoret, uppfördes 1898. Sedan dess har byggnaden med sina karaktäristiska hörntorn varit ett landmärke för den inkommande båttrafiken. Den fantasirika utformningen är ett verk av stockholmsarkitekten Johan Laurentz och anspelar på medeltida borgarkitektur. Tornbyggnader var
  vanliga i 1890-talets monumentalarkitektur. Torn hade sedan gammalt varit en maktsymbol. Numera kallas huset för Tornhuset.

  - Inger Hasselberg - 2011-09-22 11:40 CEST

  Hej Inger,
  Håller med, det borde varit en byggnad som ingår i vårt uppdrag. Vi hämtade bilden från Värmdö kommuns hemsida och tyckte, precis som du, att det var en inspirerande byggnadsbild.
  Vi byter ut den och tar tills vidare bort den felaktiga.
  Hälsningar
  Christer Ekelund

  - Christer Ekelund - 2011-09-23 11:00 CEST

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.