Gå direkt till innehåll
Tre innovativa studentlag vinner 100 000 kronor

Pressmeddelande -

Tre innovativa studentlag vinner 100 000 kronor

Stora Property-priset 2012:
Tre nytänkande student­uppsatser belönades på onsdagen med det prestigefyllda Stora Property-priset på sammanlagt 100 000 kronor. De vinnande bidragen behandlar både ekonomiska och tekniska frågeställningar med hög aktualitet i fastighets­branschen.

Stora Property-priset 2012 delades i år ut för femte året i rad, inför över tusen delegater på det stora nordiska fastig­hets­seminariet Business Arena i Stockholm. En enhällig jury hade utsett tre vinnande bidrag, som fick dela på prissumman 100 000 kronor:

Förstapriset på 50 000 kronor gick till Herman Donner och Victor Svensk från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, för tävlingsbidraget ”Corporate Bonds – An emerging Source of Financing for Swedish Real Estate Companies”

”Genom en gedigen kartläggning av den alternativa finansieringsmarknaden för svenska fastighetsbolag, med fokus på företagsobligationer, har man på ett professionellt sätt belyst trenderna på ett av marknadens mest aktuella problem­områden”, lyder juryns motivering.

De två andrapriserna på 25 000 kronor gick till:

Rasmus Westin från Uppsala Universitet för hans examensarbete ”Värmeöverföring i bergvärmessystem – En numerisk analys av den ringformade koaxiala borrhåls­värmeväxlaren.

Jennie Fasth och Sara Karlsson från Malmö Högskola, för uppsatsen ”Problematiken kring dold och anonym pant i bostadsrätt.

– Årets bidrag har genomgående präglats av en mycket hög kvalitet och det är glädjande att konstatera att priset fyller sitt syfte: Att vitalisera utvecklingen i fastighetsbranschen genom att uppmärk­samma och premiera riktigt innovativa idéer från dem som utgör branschens framtid, säger juryns ordförande Håkan Bryngelson.

– Efter fem år har Stora Property-priset verkligen etablerat sig som den viktigaste tävlingen inom fastighetsbranschen. Priset har fått en allt större betydelse som katalysator för nya idéer inom en samhällssektor som annars präglas av ett konservativt tänkande men som har en oerhört stor inverkan på samhällsekonomin. Under dessa år har vi granskat över 200 uppsatser och delat ut sammanlagt 500 000 kronor till 20 pristagare, säger Lars Täuber, vd för ISS.

Stora Property-priset instiftades 2007 av ISS och är på totalt 100 000 kronor. Det belönar de mest innovativa studentuppsatserna under året inom området fastighets­förvaltning. Syftet är att sätta fokus på, och visa vikten av att vårda Sveriges fastighets­bestånd som värderas till närmare 9 000 miljarder kronor.

Juryn för Stora Property-priset består av Örjan Wikforss, professor på KTH, Håkan Bryngelson, ordförande i Almega och vice styrelseordförande i Svensk Näringsliv, Johan Zetterstedt, vd Fastighetsnytt Förlags AB, Anders Borggren, Director Real Estate Management Nordic ISS och Ola Gunnarsson, Affärsområdeschef ISS.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, marknadschef och pressansvarig på ISS, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55.

Bild: Från vänster: Victor Svensk och Herman Donner från KTH (förstapris), Jennie Fasth och Sara Karlsson från Malmö Högskola (andrapris) samt Rasmus Westin från Uppsala Universitet (andrapris).

Fotograf: Thomas Carlgren

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material