Följ ISS Facility Services

Svenska Kyrkan utökar samarbetet med ISS kring sin fastighetsverksamhet

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2010 15:00 CEST

Tyresö och Värmdö församlingar utanför Stockholm går i Nacka och Lidingö församlingars fotspår och startar ett nära samarbete med ISS kring förvaltning och utveckling av sitt fastighetsbestånd. Avtalen löper på två år med möjlighet till förlängning.

Fyra församlingar i Stockholms län samarbetar nu med ISS kring förvaltning och fastighetsutveckling. ISS har utarbetat ett koncept för att i nära samverkan med församlingen strukturera och leda arbetet med att underhålla och sköta deras fastigheter med syftet att optimera fastigheternas livslängd.

– Vi är glada över att vi nu har fått förtroende även av Tyresö och Värmdö församlingar. Det visar att vi har ett bra koncept där vi kan tillföra rätt tjänst utifrån deras behov och att vår satsning på att etablera oss inom kundsegmentet kulturbyggnader fungerar, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef på ISS.

– Vi ville effektivisera vår fastighetsförvaltning genom att skaffa oss en väl genomarbetad och långsiktigt hållbar struktur för vår underhållsplanering och vi kunde se att det samarbete som inletts mellan ISS och Nacka församling fungerar på detta sätt varför valet föll på ISS som partner. ISS förstår våra behov och förutsättningar och kan tillföra professionell förvaltningskompetens. Överenskommelsen ger oss flexibla möjligheter att använda ISS kompetens och resurser på ett sätt som gagnar församlingen och ger vår fastighetsansvarige det stöd han behöver och efterfrågar, säger Ingemar Niklasson, administrativ chef, Svenska Kyrkan, Tyresö församling.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55
Ingemar Niklasson, Administrativ chef, Svenska Kyrkan Tyresö församling,
ingemar.niklasson@svenskakyrkan.se, 08-4109 37 58

ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 resp. 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl.a. EQT. Koncernen har ca 525 000 anställda i 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.iss-fs.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.