Gå direkt till innehåll
Storrekrytering i Oskarshamn – ISS anställer 300

Pressmeddelande -

Storrekrytering i Oskarshamn – ISS anställer 300

ISS svarar sedan många år tillbaka för såväl städ- och saneringstjänster som fastighets­underhåll, markunderhåll och transporter vid OKG. Företaget har ett 100-tal fastanställda vid kraftverket.

I samband med den extra stora revision som OKG ska genomföra nästa år vid reaktorn Oskars­hamns­verket 2 behöver ISS förstärka arbetsstyrkan med omkring 300 personer, eventuellt ännu fler. Det rör sig framför allt om lokalvård och sanering men även transporter, administration och kontrollarbete. Den extra stora revisionen är planerad att starta den 1 juni 2013 och pågå ett halvår. Redan innan dess kommer ISS att behöva omkring 100 extra personer till de ordinarie revisionerna av reaktorerna Oskars­hamns­verket 1 och 3.

– Mot bakgrund av både de många varsel som har lagts i Sverige nyligen, och också den höga ungdomsarbetslösheten i länet, känns det bra att kunna gå mot strömmen och erbjuda så många nya arbetstillfällen. Intresset har varit stort, inte bara från Oskarshamn med omnejd utan från hela landet, säger Maria Karlsson som är ISS platschef vid OKG.

– Vi är förstås också glada att få förtroendet att svara för servicetjänsterna vid den stora revisionen. ISS har goda erfarenheter av samma typ av uppdrag när Oskarshamnsverket 3 genomgick den extrastora revisionen för tre år sedan. Vi har också mångårig erfarenhet från Forsmark, där vi svarar för en mängd servicetjänster, säger hon

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material