Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Storaffär på fastighetsmarknaden - ISS tar över asset management och förvaltning av Landics samtliga fastigheter i Sverige

Från och med mitten av februari tar ISS över driften och förvaltningen av Landic Swedens hela fastighetsbestånd. Portföljerna består av drygt 300 fastigheter runt om i Sverige och omfattar ca 1,7 miljoner kvadratmeter.

ISS svarar sedan tidigare för förvaltningen av delar av Landics fastighetsbestånd i Sverige men tar nu över ansvaret för samtliga fastigheter. Det blir då ett av de största förvaltnings­uppdragen i Sverige. Totalt rör det sig i detta uppdrag om över 300 fastigheter i 114 kommuner - främst kontorsfastigheter och industrilokaler - med ca 2500 hyresgäster och en area om 1700000 kvm.

Det nya avtalet börjar gälla den 15 februari 2009 och innefattar såväl drift som ekonomisk och teknisk förvaltning av Landic Swedens samlade fastighetsbestånd. ISS kommer att erbjuda anställning till ett 60-tal medarbetare på Landic.

I samband med att ISS tar över asset management och fastighetsförvaltningen, renodlar Landic Sweden sin verksamhet och inriktar verksamheten på Portfolio Management.

- Avtalet med Landic innebär att vi förstärker vår position som Sveriges största leverantör av fastighetstjänster. Vi är naturligtvis glada över att Landic har gett oss ett fortsatt förtroende med ett större ansvar än tidigare. ISS har idag det bredaste erbjudandet inom fastighets­tjänster i både Sverige och Norden, verksamheten växer snabbt och vi har visat att man med större volymer kan effektivisera förvaltningen, säger Anders Borggren, affärsområdeschef för ISS Property Services.

- Med detta avtal vidtar Landic ytterligare åtgärder för att effektivisera sin verksamhet. När ISS tar över förvaltningen av samtliga våra fastigheter kan vi öka vårt fokus på fortsatt utveckling av portföljerna, säger Tommy Sundbom, MD på Landic Sweden.

För ytterligare information, kontakta:

Tommy Sundbom, MD, Landic Sweden, 070-999 26 44

Anders Borggren, affärsområdeschef, ISS Property Services, 073-660 83 84

Landic Sweden är en del av det isländska bolaget Landic Propertysom specialiserar sig på förvaltning och investment services.LandicPropertyär ett av destörsta fastighetsbolagen i Norden. Företaget har omfattande marknadsandelar i Sverige, Danmark,Finlandoch är marknadsledande på Island.

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av Investors riskkapital-bolag EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Ämnen

Taggar


ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen. www.se.issworld.com

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material