Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rusta tecknar rikstäckande avtal med ISS

ISS och Rusta har tecknat ett avtal som innebär att ISS från och med den 1 september kommer att ta hand om lokalvården i Rustas samtliga varuhus i hela landet, totalt 80 stycken från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Det är första gången som Rusta väljer att outsourca städningen i större omfattning. Beslutet att samarbeta med ISS utgör en del i Rustas satsning på kundupplevelsen och kundmötet, samtidigt som företaget vill öka trivseln på arbetsplatsen för den egna personalen.

Den 1 oktober 2015 tog ISS över ansvaret för städningen i fem varuhus, och nu utökas leveransen till att inkludera samtliga 80 varuhus från och medseptember 2016. Totalt omfattar avtalet städning av närmare 160 000 kvadratmeter.

Avtalet stärker ytterligare ISS position som ledande serviceleverantör inom retailbranschen.

Rusta har i sin upphandling lagt stort fokus på kvalitet, då företaget har ett uttalat mål att höja nivån generellt i varuhusen.

-Vi är jätteglada att Rusta väljer att samarbeta med oss när man för första gången outsourcar städningen rikstäckande. Genom professionell städning vill vi bidra till Rustas mål om ökad trivsel och ökad köplust i varuhusen, säger Måns Svensson, affärsområdeschef på ISS.

-Vi känner oss trygga med att ISS kan leverera det vi efterfrågar, de har en bra förståelse för våra behov. ISS har även kapacitet att växa med oss vid nyetableringar, något vi lagt stor vikt vid i valet av samarbetspartner, säger Meta Persdotter, kommersiell chef på Rusta.

Ämnen

Taggar

Regioner


ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,7 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 500 000 anställda och verksamhet i mer än 75 länder. www.se.issworld.com

Presskontakt

Robert Nyström

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material