Gå direkt till innehåll
OKG förnyar kontrakt med ISS för 300 miljoner kronor

Pressmeddelande -

OKG förnyar kontrakt med ISS för 300 miljoner kronor

OKG AB och ISS Facility Services AB fördjupar sitt samarbete i och med att man nu förnyar kontraktet gällande Facility Management-tjänster vid kärnkraftverket i Oskarshamn. Det nya kontraktets totala värde uppgår till cirka 300 miljoner kronor och gäller från den 1 januari 2009 och tre år framåt.

ISS har sedan driftstarten 1972 varit en uppskattad serviceleverantör till OKG AB. Samarbetet breddades 1999 då OKG valde att anlita ISS för att sköta verksamheterna sanering och lokalvård, vilket medförde att företagen ingick ett partnerskap.

Det nu förnyade avtalet är en förlängning av det fördjupade samarbete som inleddes i februari 2008 där fastighets- och markskötsel, hantering av konventionellt avfall, transporter och en del kringservicetjänster såsom lyftkontroller, tvättservice, konferensservice och fruktkorgar integrerades. Detta innebär att ISS fortsätter sitt åtagande som heltäckande leverantör av Facility Management-tjänster vid kärnkraftverket i Oskarshamn.

- OKG och ISS har ett långt och fruktbart samarbete att falla tillbaka på. Deras långa erfarenhet som tjänsteleverantör till kärnkraftsindustrin var helt avgörande för vårt val av leverantör. Särskilt nu då vi befinner oss i en moderniseringsprocess av våra anläggningar, säger Lars Källbom, Inköpschef för OKG AB.

OKG räknar med att årligen spara upp till 15 procent inom området för Facility Management-tjänster tack vare ökade synergier mellan tjänster, effektivare styrning och ökad flexibilitet bland personalen

- Med nuvarande lösning bidrar vi ytterligare till att sänka kundens kostnader, men med fortsatt hög kvalitet i tjänsteleveransen. ISS är en långsiktig samarbetspartner som erbjuder skräddarsydda lösningar och som tar ansvar för kvalitet och säkerhet i alla delar av uppdragen. På så sätt skapar vi förutsättningar för en problemfri vardag för kunden, säger Marcus Kristiansson, vd, ISS Facility Services.

ISS platsorganisation på OKG består av ett hundratal tillsvidareanställda samt cirka 100-300 projektanställda om året.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, Marknadschef ISS Facility Services AB, 08-681 61 80, 073-436 53 55, christer.ekelund@iss-fs.se
Anders Österberg, Informationschef OKG AB, 0491-78 63 54

OKG har 950 anställda och en omsättning på drygt 3,7 miljarder kronor. OKG ägs av E.ON Sverigekoncernen

till 54,5 procent och Fortum-koncernen till 45,5 procent. OKG producerar enligt avtal el till de

delägande företagen i relation till ägarandelarna. www.okg.se

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av Investors riskkapital-bolag EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Ämnen

Taggar


ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen. www.se.issworld.com

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material