Gå direkt till innehåll
Nytänkande KTH-studenter fick Stora FM-priset

Pressmeddelande -

Nytänkande KTH-studenter fick Stora FM-priset

De två KTH-studenterna Jens Kvarnström och Marcus Altengård fick på torsdagen förstapriset i studenttävlingen Stora FM-priset, och vann därmed 50 000 kronor. Även de två andrapriserna i tävlingen på 25 000 kronor vardera gick, något överraskande, till tävlande från KTH.

Det blev tre studentlag från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm som – oberoende av varandra och i hård konkurrens med universitets- och högskolelag från hela Sverige – vann sammanlagt 100 000 kronor i studenttävlingen Stora FM-priset. Priserna delades ut vid IFMAs stora bransch­konferens Nordic Workplace i Stockholm den 4 december.

Tävlingen Stora FM-priset är hela Facility Management-branschens pris. Det instiftades 2013 av ISS och delas ut en gång om året för att premiera de mest intelligenta och ny­tänkande akademiska uppsatserna på området. Prissumman är på sammanlagt 100 000 kronor, där den vinnande uppsatsen tilldelas 50 000 kronor och två ytterligare uppsatser tilldelas 25 000 kronor vardera.

En enhällig jury gav förstapriset till studenterna Jens Kvarnström och Marcus Altengård för bidraget ”Vakanstider inom kommersiella fastigheter”, med motiveringen:

”Genom att fördjupa begreppet ’vakanstid’, erbjuder uppsatsen underlag till en bättre besluts­process vid fastighetsförädling. Författarna har formulerat ett tydligt syfte och nått akademisk höjd i sitt arbete. Resultatet kan skapa stor nytta för FM-branschen.”

De två andrapriserna gick till Elin Johansson och Hanna Ceder för deras masteruppsats ”Hållbart agerande inom Facilities Management – Fem förslag på förändrande arbetssätt vid outsourcing”, samt till Bob Gustafsson för uppsatsen ”Aktivitetsbaserat – ett arbetssätt för en aktiv framtid”.

Syftet med Stora FM-priset är att det ska bidra till utvecklingen av FM-branschen, med nya idéer som leder till höjd produk­tivitet och ökad effektivitet. Det är också ett led i en strävan att synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter.

– Stora FM-priset är viktigt för utvecklingen av Facility Manage­ment-branschen. Det är fort­farande en dold bransch men syssel­sätter 150 000 personer i Sverige, och är därmed av stor samhällsekonomisk betydelse. Som marknadsledande tjänste­företag på området vill vi med detta pris bidra till en aktiv utveckling och vitalisering av branschen, säger Lars Nygaard, vd för ISS i Sverige.

Ämnen

Taggar

Regioner


ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 40 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 4,6 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har över 520 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material

Relaterade nyheter

Relaterade event

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen.