Gå direkt till innehåll
Locum och ISS i samarbete avseende teknisk drift inom närsjukvården

Pressmeddelande -

Locum och ISS i samarbete avseende teknisk drift inom närsjukvården

ISS kommer att utföra den tekniska driften och övriga fastighetstjänster åt flera av Stockholms närsjukhus de närmaste fem åren. Det blev klart nyligen då Locum och ISS tecknade ett FM-avtal.

Uppdraget omfattar totalt 161 600 kvadratmeter bruttoarea i närsjukhusen Jakobsberg sjukhus, Löwenströmska sjukhuset, Bromma sjukhus samt Råstensstugan och Spånga familjecentral. Alla anläggningar är belägna i de nordvästra delarna av Stockholms Län och förvaltas av Locum.

Det femåriga avtalet befäster ISS ställning som den största tjänsteleverantören till den svenska fastighetsbranschen. Vårdfastigheter är ett område där kompetens-kraven är särskilt höga. ISS levererar idag service till ett hundratal vårdcentraler och ett flertal sjukhus runt om i landet.

-           Det är mycket glädjande att ISS fått förtroendet att ta hand om den tekniska driften på flera av närsjukhusen inom Stockholms län. För oss är det en genombrottsaffär när det gäller den tekniska förvaltningen på sjukhusen. Vi vill på alla sätt skapa en problemfri vardag för kunden och ser fram emot ett utvecklande och långt samarbete med Locum, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS.

-           För Locum är det glädjande med en ny samarbetspartner inom fastighetsdrift av sjukhus, som vunnit kontraktet med en hög offererad kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Vår förhoppning är att ISS i sitt arbete ska bidra med att höja vår gemensamma kundnöjdhet, säger Marie Boestad, fastighetsdirektör Locum AB.

 

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Marie Boestad, fastighetsdirektör Locum AB, marie.boestad@locum.se, 08-123 170 42

Fotograf: Mats Uneland

Ämnen

Taggar


Locum AB är en av Sveriges större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på ca 2,1 miljoner m2 lokaler i Stockholms län. Bland hyresgästerna dominerar sjukvården i länet. Locum AB ägs av Stockholms läns landsting. Locums kärnvärden är Kompetens, Hållbarhet och Affärsmässighet. Läs mer på www.locum.se

ISS Facility Services AB är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 respektive 46 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, städtjänster, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och transporttjänster. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen.