Följ ISS Facility Services

Lidingö Stad väljer ISS som leverantör av skolmåltider

Pressmeddelande   •   Jun 25, 2015 13:00 CEST

Magnus Johansson, regionchef ISS, Adriana Buzea, upphandlingschef Lidingö stad och Anette Ramström, nuvarande restaurangchef ISS.

ISS har återigen fått förtroende som leverantör av skolmåltider inom Lidingö stad. ISS har serverat mat vid Lidingös skolor sedan januari 2007.

Det nya avtalet löper från 1 november 2015 till 31 oktober 2019 med möjlighet till förlängning i ytterligare 2 år.

Avtalet innebär att ISS kommer att servera 3700 portioner per dag vid Hersby gymnasium, Rudboda skola, Torsviks skola och Källängens skola, Bo skola, Klockargårdens skola, Sticklinge skola samt vid två förskolor; Kalvhagen och Hopprepet.

-Vi är jätteglada för att återigen har fått förtroendet att laga och servera mat till Lidingös barn och ungdomar, säger ISS regionchef Magnus Johansson.
 
-Maten är otroligt viktig, och för att eleverna ska orka prestera under en hel dag i skolan är det viktigt att skolmaten ger den näring och energi som behövs. Maten ska naturligtvis smaka gott och vara fri från onödiga tillsatser. Minst 30% av våra inköp utgörs av ekologiska produkter, säger Magnus Johansson vidare.

ISS framhåller det positiva i att samarbeta med skolorna kring elevers medverkan i kök och vid servering. Klasser kan boka in besök, och elever engageras även när det gäller att undvika att slänga mat, genom att synliggöra matsvinn och sätta mål för detta.

-Vi är väldigt nöjda med resultatet av upphandlingen tack vare att våra högt ställda krav har tillgodosetts. All mat kommer att tillagas på Lidingö och minst 80 procent av huvudrätterna som serveras lagas från grunden. Ökad klimathänsyn ska tas genom helvegetariska dagar i förskola och skola och mer klimatsmarta menyer, säger Adriana Buzea, upphandlingschef i Lidingö stad.

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 40 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 4,6 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 511 000 anställda och verkar i 77 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.