Gå direkt till innehåll
Landstinget i Uppsala förlänger samarbetet med ISS

Pressmeddelande -

Landstinget i Uppsala förlänger samarbetet med ISS

Landstinget i Uppsala län förlänger samarbetet med ISS i ytterligare två år fram till och med april 2014. Det blev klart då parterna nyligen undertecknade ett tjänsteavtal, som värderas till cirka 180 miljoner kronor.

ISS har haft uppdraget sedan april 2004 efter att landstinget drivit detta i egen regi.  Avtalet omfattar vaktmästeri, mattransporter, hygienstädning, textilhantering, avfallshantering och obduktionsteknik.

Det innebär att ISS levererar tjänster till en rad vårdcentraler, Folktandvården och sjukhus i länet, bland andra Akademiska sjukhuset, Lasarettet i Enköping, Vårdcentrum i Östhammar och Vårdcentrum i Tierp. Uppdraget sysselsätter cirka 250 anställda.

ISS är även leverantör till flertalet av landets övriga större sjukhus, såsom Karolinska Universitetssjukhuset och Danderyds sjukhus i Stockholm och universitetssjukhusen i Lund och Linköping. ISS är därmed den främsta tjänsteleverantören till de svenska sjukhusen.

- Vi har god erfarenhet av att jobba med ISS sedan flera år tillbaka och vet att det innebär god kvalitet i tjänsteleveransen. Nu ser vi fram med tillförsikt att få utveckla samarbetet ytterligare tillsammans med ISS, säger Robert Sundström, tf förvaltningsdirektör Landstingsservice.

- Vi är mycket stolta över att vi fått förtroende att fortsätta samarbetet. Landstingen är viktiga kunder för oss som ställer höga krav på hygien och kvalitet, för patientsäkerhetens skull, något vi bevisligen lyckats leverera till Landstinget i Uppsala län. Det visar att vi idag uppfattas som en långsiktig och stabil samarbetspartner, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef, ISS.

För ytterligare information, kontakta:

Robert Sundström, tf förvaltningsdirektör Landstingservice, robert.sundstrom@lul.se, 0730-23 24 82   
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 522 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material