Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ISS vinner upphandling hos Försvarsmakten

ISS får förnyat förtroende av Försvarsmakten och vinner upphandling om städning och servicetjänster till byggnader på 134 000 m2 i Norra Sverige och på Gotland.

Försvarsmakten har verksamhet i sex regioner i Sverige och merparten av städning och servicetjänster är utlagd på entreprenad. Med hänvisning till säkerhetslagen gäller begränsningen att en och samma leverantör inte får tilldelas mer än tre regioner.

ISS har sedan tidigare haft avtal med Försvarsmakten om städning i region Norr och Gotland vilket nu förnyas. Det nya avtalet gäller i tre år med option på ytterligare två år och omfattar städning av en yta på cirka 134 000 m2 samt servicetjänster i myndighetens byggnader på 13 orter.

Uppdraget omfattas av regler för säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal SUA vilket ställer höga krav på leverantören.

– Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Försvarsmakten. Efter flera års erfarenhet av att arbeta i säkerhetsklassade områden har vi väl inarbetade rutiner för detta speciella uppdrag. Vi har också planerings- och logistiklösningar, som väl klarar de krav som ställs, säger Måns Svensson, affärsområdeschef ISS.

– Samarbetet med ISS de senaste fem åren har fungerat utomordentligt. Vi är mycket nöjda med det nya avtalet som på ett bra sätt täcker in Försvarsmaktens behov av lokalvård och servicetjänster, säger Magnus Svenman, upphandlare på Försvarsmakten.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55
Magnus Svenman, upphandlare, Försvarsmakten, magnus.svenman@mil.se, 0589-406 02

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 525 000 anställda i 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

Försvarsmakten är en myndighet som styrs av riksdag och regering. Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter och leds av överbefälhavaren som är myndighetschef. Ställföreträdande myndighetschef är generaldirektören. För att Försvarsmakten ska kunna lösa sina uppgifter tilldelas myndigheten varje år cirka 40 miljarder kronor. Av dessa pengar går ungefär hälften till förbandsverksamhet och hälften till forskning, utveckling och materielsystem. Läs mer på http://www.mil.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material