Gå direkt till innehåll
ISS viktig partner för snabbväxande fastighetsbolag

Pressmeddelande -

ISS viktig partner för snabbväxande fastighetsbolag

ISS stärker sin position som en av Sveriges bredaste företag inom fastighetstjänster och tecknar ett avtal med transaktionsintensiva Hemfosa Fastigheter i Stockholm. Uppdraget omfattar driftteknisk- och ekonomisk förvaltning av företagets växande bestånd i Sverige.

ISS har samarbetat med Hemfosa Fastigheter under drygt ett år. Nu stärker man samarbetet ytterligare och tecknar ett 3-års avtal gällande driftteknisk- och ekonomisk förvaltning av företagets drygt 300 000 kvm kommersiella och publika fastighetsbestånd i Sverige.

– Vi är stolta över att det nyetablerade och snabbväxande företaget Hemfosa väljer att lägga förvaltningsuppdrag hos oss, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS. Det visar att vi är attraktiva på marknaden och att vi med vår kunskap och engagemang blir en långsiktig partner som kan bidra till en lönsam tillväxt för Hemfosa.

Hemfosa Fastigheter grundades 2009 och specialiserar sig på att äga, förvalta och handla med fastigheter i Sverige. Just nu är de en av de mest transaktionsintensiva aktörerna på marknaden, vilket innebär ökade behov av effektiv fastighetsförvaltning.

– Vi är mycket nöjda med ISS som förvaltningspartner och med det förnyade samarbetet ser vi möjligheter att med en ansvarsfull och klok förvaltning kunna växa ytterligare, säger Mikael Weiland, förvaltningschef Hemfosa.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Mikael Weiland, förvaltningschef, Hemfosa Fastigheter AB, mikael.weiland@hemfosa.se, 0705-48 60 30

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 525 000 anställda i 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

Hemfosa Fastigheter AB specialiserar sig på att äga, förvalta och handla med fastigheter. Med korta beslutsvägar och stor genomförandekraft ska de vara en prioriterad affärspartner när det gäller intressanta affärer på den svenska fastighetsmarknaden. Bolaget grundades i juni 2009 av ett erfaret team, lett av Jens Engwall, med gedigen bakgrund från transaktionsintensiva och värdeskapande fastighetsbolag. Läs mer på http://www.hemfosa.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material