Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ISS utökar samarbetet med Norrbottens Läns Landsting

ISS är en ledande tjänstleverantör till svensk sjukvård. Nu utökar man samarbetet med Norrbottens Läns Landsting och tecknar ett serviceavtal som omfattar olika vaktmästeritjänster på Gällivare sjukhus.

ISS är idag ledande serviceleverantör till landets sjukhus. Karolinska Sjukhuset i Stockholm, Danderyds Sjukhus och Akademiska Sjukhuset i Uppsala är några exempel. Till Norrbottens Läns Landsting levererar man sedan tidigare städtjänster till Sunderby Sjukhus i Luleå.

– Vi är glada för det utökade förtroendet vi har fått från Norrbottens Läns Landsting. Det är ett mycket utvecklande och givande samarbete med ett landsting som ligger i framkant på servicesidan, säger Karin Stålhandske, affärsenhetschef ISS.

Avtalet gäller i fem år med möjlighet till förlängning i upp till två år. Det omfattas av olika vaktmästeritjänster, bland annat posthantering, avfallshantering, bilskötsel, obduktionsteknik och transporter av gods och mat. Totalt är det fem ISS-anställda som sköter de olika tjänsterna på Gällivare Sjukhus.

– Vi ser fram emot samarbetet med ISS, som med ett väl utvecklat kvalitetsledningssystem med tydligt kundfokus och ständiga förbättringar, ska ge positiva effekter i verksamheten, säger Göran Ström, enhetschef inom Gemensam Service, Norrlands Läns Landsting.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734 - 36 53 55

Göran Ström, enhetschef inom Gemensam Service NLL goran.strom@nll.se, 0703 - 271 498

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 525 000 anställda i 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

Norrbottens Läns Landsting. Norrbotten är det till ytan största och nordligaste länet i Sverige och utgör en fjärdedel av Sverige och omfattar fjorton kommuner. Antalet invånare är ca 250 000. Landstinget har närmare 7 700 anställda – 6 500 arbetar inom hälso- och sjukvården. I länet finns fem sjukhus: Sunderby sjukhus, Piteå älvdals sjukhus, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus och Kiruna sjukhus. Gällivare sjukhus är ett förstärkt länssjukhus med 110 vårdplatser och drygt 800 anställda. Läs mer på http://www.nll.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material