Gå direkt till innehåll
ISS utökar samarbetet med Hemfosa

Pressmeddelande -

ISS utökar samarbetet med Hemfosa

ISS fördjupar sitt samarbete med Hemfosa Fastigheter. Nyligen tecknades ett avtal som innebär att ISS tar hand om all ekonomisk förvaltning. Det nya avtalet, som värderas till 30 miljoner kronor, stärker ISS position som ett av Sveriges största företag inom fastighetstjänster.

ISS har samarbetat med Hemfosa Fastigheter under drygt två år med förvaltning av företagets kommersiella och publika fastighetsbestånd i Sverige.

Nu stärker man samarbetet ytterligare. Det innebär att ISS i tillägg till befintlig leverans kommer att sköta all ekonomisk förvaltning åt Hemfosa. ISS levererar sedan tidigare tjänster inom ekonomisk förvaltning, men det nya avtalet innebär att ISS får förtroendet att ansvara för hela leveransen.

– Vi är stolta över att Hemfosa väljer att utöka vårt samarbete, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS. Det visar att vi har en bra kvalitet i vår leverans idag och att kunden är nöjd med det vi utför. Med vår kunskap och vårt engagemang vill vi vara en långsiktig partner som kan bidra till en lönsam tillväxt för Hemfosa.

Hemfosa Fastigheter grundades 2009 och specialiserar sig på att äga, förvalta och handla med fastigheter i Sverige. De är en av de mest transaktionsintensiva aktörerna på marknaden, vilket innebär ökade behov av effektiv fastighetsförvaltning.

– Vi är mycket nöjda med den höga kvalitet och leveranssäkerhet som ISS visat i vårt befintliga samarbete. ISS blev därför vårt självklara val av tjänsteleverantör. Vi är helt övertygande om att ISS har den spetskompetens som krävs för att ta hand om hela vår ekonomiska förvaltning, säger Jens Engwall, VD Hemfosa Fastigheter.

 

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55
Mikael Weiland, förvaltningschef, Hemfosa Fastigheter AB, mikael.weiland@hemfosa.se, 0705-48 60 30

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, transporttjänster, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Hemfosa Fastigheter specialiserar sig på att äga, förvalta och handla med fastigheter. Med korta beslutsvägar och stor genomförandekraft ska de vara en prioriterad affärspartner när det gäller intressanta affärer på den svenska fastighetsmarknaden. Bolaget grundades i juni 2009 av ett erfaret team, lett av Jens Engwall, med gedigen bakgrund från transaktionsintensiva och värdeskapande fastighetsbolag. www.hemfosa.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material