Följ ISS Facility Services

ISS Trafficare i avtal om drift av två nya terminaler

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2009 15:00 CET

Terminalerna som omfattas av det nya avtalet är Jönköping Solåsen och Stockholm Årsta. De blir nu en del i det nät av strategiska terminaler som ISS TraffiCare vill kunna erbjuda till varuägare, speditörer och operatörer.

- Med det här avtalet blir förutsättningarna ännu bättre för oss att kunna leverera bättre och mer attraktiva tjänster till våra kunder, säger Olle Huusko, produktområdeschef för godsterminaler på Jernhusen.

ISS Trafficare driver sedan tidigare kombiterminalen Skaraborg Logistic Center i Falköping, och i augusti 2010 tar företaget även över driften av NLC-terminalen i Umeå.

- Vår ambition är att ytterligare öka servicegrad och konkurrensförmåga för terminalerna genom att bland annat utveckla och erbjuda attraktiva transporter och lagringslösningar i våra terminaler, säger Bengt Arvidsson, marknadschef på ISS affärsområde Trafficare.  

Ambitionsnivån är hög. Bland annat så kommer ISS Trafficares terminaler att kunna erbjuda såväl tullhantering som lagring av tullfritt gods. Men också varuförädling av såväl konsumentprodukter som halvfabrikat. Miljöaspekten är även den viktig och ISS Trafficare strävar efter att alla terminaler som de driver kommer att vara klimatneutrala.

- Servicenivå och miljö är två områden där vi inte kompromissar. Det fina är att vi kan kombinera det och skapa ytterligare synergier för kunderna mellan terminalerna, bland annat genom samlastning till och från utskeppningshamnar. Vi kommer också att kunna erbjuda attraktiva och kompletta godstransporter med partners från A till B, även för mindre företag genom till exempel splitt av containers, säger Bengt Arvidsson.

För ytterligare information, kontakta:
Olle Huusko, produktområdeschef Jernhusen AB, 08-410 032 38
Bengt Arvidsson, marknadschef, ISS TraffiCare, telefon, 0734-366053, e-post, bengt.arvidsson@iss-fs.se 

ISS Trafficare AB erbjuder specialutvecklade tjänster inom fordonshantering, stationsservice och lokalvård. Vi är med 1 800 medarbetare en del av ISS Facility Services AB. Tillsammans levererar vi service till alla delar av svenskt näringsliv liksom till kärnkraftverk, sjukhus, skolor, flygplatser och tågoperatörer.

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 483 000 anställda i 53 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.