Gå direkt till innehåll
ISS tecknar omfattande avtal med Försvarsmakten gällande servicetjänster

Pressmeddelande -

ISS tecknar omfattande avtal med Försvarsmakten gällande servicetjänster

Försvarsmakten väljer ISS som leverantör av lokalvård och andra servicetjänster till ett värde av 96 miljoner per år. Det nya avtalet innefattar leveranser till Försvarsmaktens verksamhet inom område Norr. 

Försvarsmaktens rikstäckande upphandling var uppdelad i två kontraktsområden, Norr och Syd, där en leverantör enligt regelverket endast kunde tilldelas ett område. ISS lyckades vinna område Norr innefattande samtliga län i Norrland samt även Dalarnas, Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands och Gotlands län.

Det innebär att ISS blir ny leverantör av lokalvård och servicetjänster som vaktmästeri, reception, bilvård, logitjänster och idrottsstöd, det vill säga tillsyn av förbandens idrottsanläggningar och -material. Utvärderingen gjordes på pris och referenser, och ISS fick högsta kvalitetspoäng efter referenstagning.

- Vi är otroligt stolta över förtroendet att leverera servicetjänster till Försvarsmakten. Det är ett uppdrag som passar vår verksamhet väldigt bra, då vi är rikstäckande och kan leverera alla tjänster i egen regi överallt där Försvarsmakten är lokaliserade. Med vår långa och goda erfarenhet av tjänsteleveranser till Försvarsmakten, och de strikta krav på säkerhet och säkerhetsprövningar som ställs, har vi tagit fram en lösning som kommer skapa värde både för Försvarsmakten och för oss i vårt kommande samarbete, säger Andreas Thorling, vd ISS Sverige.

  Det nya avtalet börjar gälla den 1 april 2022 och sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år. Cirka 240 ISS-medarbetare kommer att arbeta inom uppdraget.

  Förutom Försvarsmakten har även Försvarets Materielverk, Rekryteringsmyndigheten och Fortifikationsverket möjlighet att avropa tjänster utifrån avtalet.

  För ytterligare information, vänligen kontakta:
  Anders Fridell, presskontakt, ISS Sverige, 0734-36 68 08, presskontakt@se.issworld.com

  Ämnen

  Taggar


  ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen. www.se.issworld.com

  Presskontakt

  Clara Larsson

  Clara Larsson

  Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

  Connecting people and places to make the world work better

  ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.