Följ ISS Facility Services

ISS tecknar nytt avtal med Alingsås kommun i en av de största kommunala kostupphandlingarna i Sverige

Pressmeddelande   •   Sep 14, 2016 14:00 CEST

ISS har levererat måltidstjänster inom Alingsås kommun sedan 2010. Nu har företaget fått förnyat och utökat förtroende genom ett avtal som innebär leverans av över 9 000 portioner mat dagligen inom den kommunala verksamheten.

- Det känns otroligt roligt, särskilt som det är våra fantastiska medarbetare som med sitt hårda arbete lagt grunden till att vi nu får fortsatt förtroende av Alingsås kommun. Avtalet är unikt då det avser leverans av mat till såväl barnomsorg, skola, vård- och äldreomsorg som socialtjänst, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef, ISS.

Unikt med avtalet är också att det finns en partnering- och samverkansklausul som innebär att parterna under avtalstiden tillsammans kan arbeta med att utveckla måltidsleveransen med fokus på fortsatt hög kvalitet. Det är första gången en sådan klausul finns med i ett avtal för leverans av måltidtjänster till en offentlig kund.

- Vi är glada för fortsatt samarbete. Det nya avtalet ger oss nya förutsättningar att utveckla måltiden inom våra verksamheter. Vi vill fortsätta att utveckla måltidsupplevelsen för våra barn, elever, brukare och äldre tillsammans med ISS, säger Ulrika Mårdborg, kostchef, Alingsås kommun.

Det nya avtalet träder i kraft den 5 januari 2017 och sträcker sig över fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Avtalet är värt cirka 70 miljoner årligen och kommer att sysselsätta cirka 100 personer.

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,7 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 500 000 anställda och verksamhet i mer än 75 länder. www.se.issworld.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.