Följ ISS Facility Services

ISS tecknar avtal om servicetjänster för Akelius fastighetsbestånd i norra Sverige

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2009 12:00 CEST

Från och med den 1 oktober 2009 sköter ISS serviceuppdrag åt Akelius region Norr. Avtalet omfattar 400 000 kvadratmeter, löper på tre år och är värt sammanlagt 60 miljoner kronor.

Snabb tillväxt på fastighetsmarknaden i norra Sverige gjorde att Akelius Norr behövde se över skötseln av sitt fastighetsbestånd. Svaret blev en långvarig, trygg och flexibel lösning med ISS som partner. Det innebär att ISS nu kommer att leverera servicetjänster till Akelius fastigheter i Täby, Östersund, Sundsvall, Umeå, Luleå och Haparanda.

- Som en av landets största fastighetsägare med ett fastighetsbestånd över hela Sverige är det naturligtvis viktigt att ha en partner som också finns över hela landet. ISS presenterade dessutom ett förslag som var flexibelt och prismässigt mycket konkurrensmässigt. Nu kan vi koncentrera oss på kunderna, det vill säga hyresgästerna, säger Mikael Rånes, Chef Akelius Norr på Akelius fastigheter.

Den nya ordern innebär även att ISS ytterligare stärker sin position i norra Sverige som leverantör, framförallt inom servicetjänster mot fastighetsägare.

- Att få samarbeta med Akelius fastigheter är något vi sätter ett stort värde på. Vi fick bra kontakt redan i inledningsskedet och jag tror att de framförallt uppskattade vår lyhördhet och flexibilitet inför deras verksamhet. Vi på ISS är inte bara en leverantör av tjänster, vi vill vara en samarbetspartner, och det var en av de saker som jag tror att Akelius tog fasta på och lockades av. Med oss som partner får Akelius inte bara snabba lösningar, utan även värdefulla stordriftsfördelar, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef Property på ISS Facility Services.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55

Ola Gunnarsson, affärsområdeschef Property ISS Facility Services AB, ola.gunnarsson@iss-facilityservices.se, 0734-36 61 57

Mikael Rånes, Chef Akelius Norra Akelius Fastigheter AB, mikael.ranes@akelius.se, 0709-751463

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 480 000 anställda i 53 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.