Gå direkt till innehåll
ISS tar ett krafttag för miljön och byter ut svart plast i sina restauranger

Pressmeddelande -

ISS tar ett krafttag för miljön och byter ut svart plast i sina restauranger

ISS tar ytterligare ett steg mot en än mer hållbar verksamhet. Förutom att uppfylla de lagkrav som finns avseende de plastprodukter som förbjuds 2021, ska ISS restauranger vara fria från förpackningar i svart plast – en plast som är svår att återvinna och därför är extra skadlig för miljön. 

Svart plast är idag ett vanligt förekommande material inom restaurang- och måltidsbranschen och finns exempelvis i matlådor, salladsformar, dressingburkar och liknande.

Den svarta plasten kan inte sorteras ut och återvinnas just på grund av sin färg – den laserteknik som används vid sortering klarar inte av att urskilja svart plast vilket gör att den går till förbränning istället för återvinning. Det är bakgrunden till att ISS nu beslutat att sätta stopp för användningen av svart plast i de egna köken och restaurangerna.

- Vi har startat utbytet av våra svarta plastförpackningar till återvinningsbara förpackningar med målet att vara helt fria från svart plast under 2021. Det är ytterligare ett steg mot en fullt miljömässigt hållbar verksamhet, i våra restauranger men även inom ISS som helhet, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef för Mat & Dryck inom ISS.

Den plast som bland annat finns i engångsbestick/-tallrikar och lock till engångsmuggar förbjuds inom EU under 2021. Här har ISS sedan tidigare inlett arbetet med att byta ut dessa produkter mot miljövänligare alternativ gjorda av exempelvis trä eller sockerrör. 

- Det är en självklarhet för oss att, förutom att uppfylla de krav som finns på vår verksamhet, även arbeta proaktivt för en bättre och mer hållbar värld. Vårt hållbarhetsarbete är helt sammankopplat med vår dagliga verksamhet och här tar vi löpande initiativ och ansvar för miljöfrågorna, både som arbetsgivare och som servicepartner till våra kunder, säger Ola Bäck, CSR- ansvarig på ISS.


För ytterligare information, kontakta: Anders Fridell, presskontakt, ISS Sverige, 0734-36 68 08, presskontakt@se.issworld.com

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är ett av världens största tjänsteföretag med 7 000 medarbetare i Sverige. Svensk omsättning är cirka 4,2 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. www.se.issworld.com

Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.