Gå direkt till innehåll
ISS Svanenmärker sin städtjänst

Pressmeddelande -

ISS Svanenmärker sin städtjänst

ISS har lyckats uppfylla de tuffa krav som ställs på en Svanenmärkt städtjänst. Under tisdagen fick ISS Sveriges VD Lars Nygaard ta emot Svanenlicensen i Almedalen.

Det innebär att medarbetare inom ISS i Sverige nu kan städa enligt Svanens krav. Det handlar om att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt och köra klimatsmart på godkända städfordon.

- ISS arbetar målmedvetet med miljöfrågor, att vi nu är Svanenmärkta är jätteroligt och ett resultat av ett hårt arbete. Svanenmärkningen är ett kvitto på hur väl vi lyckas i vårt miljöarbete samtidigt som det skapar en stolthet bland våra medarbetare. Vi ser också att kunder börjar ställa krav på Svanenmärkning i upphandlingar vilket är positivt, säger Lars Nygaard, VD ISS Sverige.

ISS har redan licens i Norge, Danmark och på Island, så nu kan både företag och offentlig sektor i stora delar av Norden erbjudas städning med bra val för hälsa och miljö.

- Vi kan göra stora miljö-, klimat- och hälsovinster när vi fått med oss en så stark rikstäckande aktör inom Svanenmärkta städtjänster. Miljöarbetet i Sverige får helt klart förstärkning, säger Elsa Levinson, ansvarig för Svanenmärkning av städtjänster i Sverige.

- Vi jobbar redan med hållbarhetsfrågor, men Svanen är för våra kunder ett bevis på att vi faktiskt gör det vi utlovar. Svanenlicensen är ju inte heller något vi får och behåller för all framtid, utan något vi måste arbeta för att leva upp till, samtidigt som kraven höjs succesivt. Svanenmärkningen ger oss driv och motivation i vårt fortsatta miljöarbete, säger Leif Persson, tjänsteansvarig för städ inom ISS Sverige.

 

För kommentarer:
Leif Persson, tjänsteansvarig städ, ISS Sverige, 0734 366 190
Elsa Levinson, ansvarig för städtjänster, Miljömärkning Sverige, 08-55 55 24 54

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 11 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08