Gå direkt till innehåll
ISS stärker sin position inom detaljhandeln – tecknar förvaltningsavtal med ICA Fastigheter

Pressmeddelande -

ISS stärker sin position inom detaljhandeln – tecknar förvaltningsavtal med ICA Fastigheter

ISS fortsätter att bryta mark inom detaljhandeln genom att vinna en upphandling om driftteknisk förvaltning hos ICA Fastigheter Sverige AB. Avtalet omfattar förvaltning av 150 000 kvadratmeter i stora tunga ICA butiker i Stockholm och Mälardalen.

Detaljhandeln är en viktig marknad för ISS med kunder som Lindex, Stadium och Rodamco. När ICA Fastigheter gjorde en upphandling avseende driftteknisk förvaltning tog ISS hem två geografiska områden av fyra. Avtalet som gäller från den 1 april ska präglas av ett nära partnerskap. Det är ett viktigt led i ISS arbete att i nära samarbete med kunden ytterligare utveckla förvaltningstjänster som är anpassade till detaljhandeln.

– Vi är stolta att ICA Fastigheter valt oss som förvaltare, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS. Det visar att vi med vår erfarenhet inom detaljhandeln och vår geografiska täckning är en attraktiv partner till fastighetsägare som har hyresgäster där tekniken är affärskritisk.

För att öka servicegraden till hyresgästerna har ICA Fastigheter sedan många år lagt ut teknisk fastighetsskötsel på entreprenad, något som också hjälper till att höja kundupplevelserna i butikerna. Genom samarbetet med ISS kan man erbjuda en effektiv och för verksamheten anpassad fastighetsdrift och samtidigt frigöra tid för handlarna att fokusera på kärnverksamheten - att sälja mat.

– Vi har förtroende för ISS och ser fram emot ett långsiktigt partnerskap, säger Knut Rost, chef asset management, ICA Fastigheter Sverige AB. ISS är ett företag som med sin tyngd, stora engagemang och breda utbud av tjänster inom teknisk fastighetsdrift väl täcker våra behov.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Knut Rost, chef asset management, ICA Fastigheter Sverige AB, knut.rost@ica.se, 021-19 47 45

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 522 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

ICA-koncernen är ett av norra Europas ledande detaljhandelsföretag med cirka 2 200 egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge och Baltikum. I gruppen ingår ICA Sverige, ICA Norge, Rimi Baltic och fastighetsbolaget ICA Fastigheter samt ICA Banken. ICA Fastigheter producerar, äger och förvalta fastigheter åt ICA-koncernens verksamheter i Sverige och Norge på ändamålsenliga och strategiska affärslägen. Innehavet är idag cirka 180 butiksfastigheter. På hyresmarknaden har bolaget i uppdrag att förvalta koncernens hyresavtal med externa fastighetsägare. ICA Fastigheter har en omsättning på 2 095 MSEK. Läs mer på: http://www.ica.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material