Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ISS publicerar studie om trender och utmaningar inom framtidens offentliga sektor

Hur skall den offentliga sektorn kunna upprätthålla en hög nivå på välfärdstjänsterna - till en åldrande befolkning med allt större och fler individuella krav – och till lägre kostnad?

Detta är den viktigaste frågan i en ny white book som heter "ISS 2020 Vision – Future of Public Sector Outsourcing". Den har tagits fram av ISS i samarbete med Copenhagen Institute for Future Studies, och bygger på intervjuer med ett stort antal experter från hela världen, inklusive representanter för den offentliga sektorn, forskningsinstitutioner och outsourcingföretag.

Enligt ISS koncernchef Jeff Gravenhorst, finns det ett ökat behov av att göra serviceleveransen inom den offentliga sektorn effektivare och till en lägre kostnad:

"I vissa utvecklade länder, står den offentliga sektorn för upp till hälften av den inhemska ekonomiska aktiviteten, och sektorn kommer att spela en ännu viktigare roll de kommande åren", säger Gravenhorst.

"Med dessa trender i åtanke, är det oroande att intresset för effektivitet och värde för pengarna verkar svagare i den offentliga sektorn än i privata företag. Ett exempel är myten om att timmarna som ägnas en specifik uppgift är det enda som sätter nivån på kvaliteten. Det är en uppfattning som är utbredd i den offentliga sektorn runt om i världen.

"Vi som tjänsteleverantörer vill gärna spela en aktiv roll för att möta de utmaningar som samhället står inför. Inte bara med konkreta servicelösningar, utan också genom att dela med oss av forskning och kunskap. Service och outsourcing är vår kärnkompetens, och vi bryr oss om framtiden för de samhällen där vi verkar", säger Gravenhorst.

Utifrån forskningen identifierar studien ett antal internationella trender som påverkar framtiden för den offentliga sektorn och outsourcing.

Dessa inkluderar demografiska utmaningar, växande kundförväntningar och personalisering av tjänster. Man har också identifierat en förskjutning av den offentliga sektorns roll från tjänsteleverantör till kommissionär och facilitator med ett antal egna underleverantörer.

Studien listar också ett antal strategiska frågor som utmanar den offentliga sektorn, till exempel: behovet av att ”göra mer med mindre”, balansera automatisering med "the human touch", och att bryta ner organisatoriska silos.

Idag kommer slutsatserna i rapporten presenteras av representanter för ISS och Copenhagen Institute for Future Studies vid International Facility Management Association’s World Workplace Conference & Expo 2014 i New Orleans, USA.

Länk till publikationen: http://www.publications.issworld.com/ISS/External/ISS/ISSWhiteBookTheFutureofPublicSectorOutsourcing/ 

För pressfrågor kontakta:
Manuel Vigilius, Global Media Relations Manager, +45 38 17 64 04

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 4,6 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.