Gå direkt till innehåll
ISS övertar driften av Logistic Center Skaraborg

Pressmeddelande -

ISS övertar driften av Logistic Center Skaraborg

Som ett led i ISS-koncernens satsning på ett nytt affärssegment, övertar företaget nu Falköpings kommuns drift av kombiterminalen för container- och trailerhantering. Avtalet innebär att ISS TraffiCare kommer att ansvara för lastning, lossning och till viss del även ansvara för lagerhanteringen av gods på terminalen.

Tanken är att på längre sikt kunna erbjuda en mängd tjänster som kommer att göra Logistic Center Skaraborg till en mycket attraktiv terminal och logistikpark för lossning, lastning, tredje parts logistik, lagring och vidareförädling av gods. Den nya terminalen vänder sig till såväl det lokala näringslivet i Skaraborg, såväl som till speditörer och operatörer i hela landet.

- För kommunen har det varit viktigt att knyta en stor aktör med en bred internationell erfarenhet och kontaktnät som kan bistå oss med att utveckla kombiterminalen och logistikparken i Logistic Center Skaraborg, säger Falköpings kommunstyrelseordförande Ulf Eriksson.

Under snart 2 års tid, har ISS arbetat med att utveckla och anpassa det nya affärskonceptet speciellt för Dryports och logistikparker. Logistic Center Skaraborg blir nu den första terminalen där detta koncept etableras fullt ut.

- En ny Dryport med betydligt större kapacitet, som också är kopplad till en logistikpark, är under planering. Det kommer väsentligt att förbättra möjligheten att skapa konkurrenskraftiga tjänster till näringsliv och samhälle. Vilket vi också tror kan komma att generera en hel del arbetstillfällen, säger Ulf Eriksson.

Tanken är att Logistic Center Skaraborg tillsammans med ISS skall arbeta med regional- och nationell marknadsföring av logistikparkens etablering för att på så sätt öka attraktionskraften för alla intressenter att utnyttja det nya logistikcentret.

- Vi kommer bland annat att samarbeta med Göteborgs Hamn, för att skapa så attraktiva erbjudanden som möjligt till näringsliv och andra intressenter. Tittar vi framåt så ser vi stora möjligheter att expandera kraftigt under den närmaste 5-årsperioden. Idag förs diskussioner med ett flertal företag som har intresse av att etablera sig på terminalen, säger Bengt Arvidsson, marknadschef på ISS TraffiCare.

För ytterligare information, kontakta:

Bengt Arvidsson, marknadschef ISS TraffiCare AB, 0734-36 60 53

Ulf Eriksson, kommunstyrelsens ordförande Falköpings kommun, 0515-851 11

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av Investors riskkapital-bolag EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Ämnen

Taggar


ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.


Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.