Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ISS och Forsmark lyfter outsourcing till högre nivå

ISS får förnyat förtroende av kärnkraftverket Forsmark och tar hem ett av Sveriges bredaste facility management uppdrag. I en för branschen ny unik affärsmodell, i form av ett partnerskap med öppen redovisning parterna emellan, lyfter man outsourcing till en högre nivå.

– Forsmark är något av pionjärer inom outsourcing och vårt nya partnerskap är en spännande affärsmodell, som kan bli ett genombrott i branschen, menar Mikael Lindberg, affärsenhetschef industri ISS. Genom ett tätare samarbete får vi möjligheter att följa upp och utveckla tjänsterna tillsammans med kunden, vilket också kommer att gynna utvecklingen av vår outsourcingverksamhet i stort.

Avtalet med Forsmark som trädde i kraft den 1 januari 2011 innebär att ISS levererar tjänster inom facility management såsom bland annat städning, reception, förråd, restaurang, transport, sanering projektledning och fastighet. Uppdraget omfattar cirka 150 tillsvidareanställda samt ett antal underleverantörer.

ISS har en gedigen erfarenhet av kärnkraftbranschen och har även avtal med verken i Barsebäck och Oskarshamn. Verksamheten ställer stora krav på rutiner och säkerhet och Forsmark, som är en av Sveriges största elproducenter, har sedan fem år lagt ut sin facility managementverksamhet på ISS.

– Vi står inför stora utmaningar under de kommande åren och ISS har visat att de klarar av de riktigt stora uppdragen, säger Pål Peterson, chef för Gemensam Service vid Forsmarks Kraftgrupp. Vi räknar med att det nya partnerskapet ger effektivitetsvinster i det uppdrag som ISS har. Det ger oss också möjlighet att fokusera ytterligare på vår kärnverksamhet som är säker elproduktion.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55
Claes-Inge Andersson, kommunikationschef, Forsmarks Kraftgrupp AB, cin@forsmark.vattenfall.se,
0173-825 05

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 resp 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 525 000 anställda i 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. http://www.iss-fs.se

Kärnkraftverket Forsmark, ligger i norra Roslagen och är en av Sveriges största elproducenter. Reaktorerna producerar varje år tillräckligt med el för att försörja hela Stor-Stockholm tre gånger om. Företaget bildades 1973 av Vattenfall AB och Mellansvensk Kraftgrupp AB. Nuvarande ägare är Vattenfall (66 %) Mellansvensk Kraftgrupp (25,5 %) och E.ON Kärnkraft Sverige (8,5 %).Produktionen vid Forsmarks Kraftgrupp AB är värd cirka 10 miljarder kronor per år. http://www.vattenfall.se/sv/forsmark.htm

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material