Gå direkt till innehåll
ISS ny städleverantör till Danderyds sjukhus

Pressmeddelande -

ISS ny städleverantör till Danderyds sjukhus

Foto: Carin Wesström

Danderyds sjukhus byter städleverantör och ISS vinner upphandlingen. Samarbetet som startar i april stärker ISS ställning ytterligare i rollen som ledande leverantör av servicetjänster till svensk sjukvård.

ISS är idag en ledande serviceleverantör till svensk sjukvård med exempel som Akademiska sjukhuset i Uppsala, Universitetssjukhusen i Linköping och Lund, Sunderby sjukhus i Norrland samt Karolinska sjukhuset i Stockholm.

ISS levererar sedan tidigare växel-, receptions- och vaktmästeritjänster till Danderyds sjukhus och i och med det nya avtalet, som löper i drygt 3,5 år med möjlighet till förlängning i 2 år, utökas nu samarbetet till att också omfatta städning av cirka 142 000 m2.

– Vi är mycket glada över att ha vunnit detta kontrakt i hård konkurrens. Sjukhusens behov av patientsäker städning är något vi har stor erfarenhet av och ständigt utvecklar, säger Karin Stålhandske, affärsenhetschef ISS.

Danderyds sjukhus med sina 3 300 anställda erbjuder sjukvård till över 440 000 invånare i norra Storstockholm.

– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med ISS där vi tillsammans utvecklar tjänsterna med fokus på ett bra städresultat, säger Magnus Karlsson, enhetschef på försörjningsenheten Danderyds sjukhus.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Magnus Karlsson, enhetschef, försörjningsenheten, Danderyds Sjukhus, magnus.karlsson@ds.se, 0707-373037

Fotograf: Carin Wesström

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 525 000 anställda i 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

Danderyds Sjukhus AB
är ett landstingsägt bolag med 3 300 anställda och 2,7 miljarder i omsättning, som har i uppdrag att driva planerad och akut sjukvård dygnet runt till över 440 000 invånare i främst norra Storstockholm . Man har 429 vårdplatser och 99 tekniska vårdplatser och det är Stockholms största förlossningssjukhus med över 9 690 förlossningar på de två förlossningsavdelningarna DS förlossning och BB Stockholm. Läs mer på http://www.ds.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material