Gå direkt till innehåll
ISS ny skolmatsleverantör till Linköpings skolor

Pressmeddelande -

ISS ny skolmatsleverantör till Linköpings skolor

Det blir ISS som tar hand om skolmatsleveranserna i Linköping de närmaste åren, tillsammans med Kost o Restaurang, som är Linköpings kommuns egen utförare. I upphandlingen hade skolrestaurangerna delats upp i 5 anbudsområden och ISS blir nu leverantör i tre av dessa. Avtalet värderas till drygt 40 miljoner kronor per år. 

ISS har lång och gedigen erfarenhet som tjänsteleverantör till den offentliga sektorn och serverar över 42 000 måltider varje dag, på företag, skolor, sjukhus och inom äldreomsorgen. ISS måltidstjänster är ISO-certifieradeför både miljö 14001 och kvalitet 9001.

Skolmat levereras till ett hundratal skolor runt om i landet. I det nya uppdraget kommer ISS, enligt uppställda krav i kravspecifikationen, att erbjuda målgruppsanpassade menyer i nära samarbete med
kunden.

-  Det är fantastiskt roligt att Linköpings kommun har värderat fördelarna med vårt erbjudande. Vår affärsmodell erbjuder en stark lokal förankring där vi verkar. Det gör att vi kan vara mycket flexibla och
tillgodose de högt ställda krav och önskemål som kommunen har ställt i upphandlingen, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef ISS.

-  Nu får vi ytterligare en matleverantör vilket jag tycker är positivt, säger Catharina Rosencrantz, barn- och ungdomsnämndens ordförande. Den nya upphandlingen innebär att 26 procent av maten blir ekologisk mot tidigare 17 procent. Därmed uppfylls kommunens långsiktiga mål.

 

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material