Följ ISS Facility Services AB

ISS levererar servicetjänster till Landstinget i Kalmar län

Pressmeddelande   •   Mar 08, 2010 09:00 CET

ISS blir serviceleverantör till ännu en stor vårdinrättning. Det står klart sedan ISS och Landstinget i Kalmar län tecknat ett fyraårigt årigt avtal om servicetjänster av totalt 15 000 kvadratmeter. Avtalet är värt totalt 6,5 miljoner kronor.

Landstinget i Kalmar län omfattar hela länet och ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, samt viss utbildning. Kalmar läns sjukhus är ett av Sveriges 20 länssjukhus och består av 18 olika specialistkliniker som utför behandlingar inom alla sjukvårdsområden. Det nya avtalet, som är tecknat mellan Kalmar Läns Landsting och ISS Region Public Syd, omfattar städning av hälsocentraler, landstingshuset och folktandvården i Kalmar, samt en del av landstingets verksamheter på Öland.

– ISS uppfyllde alla våra specifika leverantörskrav och även de krav vi ställt på utförardelen, inklusive övriga skallkrav. De hade också det bästa priset, säger Åsa Andersson, basenhets-chef och kontaktperson avseende städfrågor i landstinget.

ISS har arbetat med länssjukhuset i Kalmar sedan 1993, och har i och med det nya avtalet fått ett utvidgat uppdrag där daglig städning, storstädning, golvvård och fönsterputs av 15 000 kvadratmeter ingår. Därtill kommer ISS även att utföra servicetjänster som fönster-puts på hälsocentraler och sjukhuset i Västervik.

– Det här ligger helt i linje med vår satsning på sjukhus och andra offentliga institutioner. ISS har traditionellt sett en stark ställning inom den offentliga sektorn, och efterfrågan på den här typen av servicelösningar växer stadigt inom segmentet, säger Lars Täuber, affärsområdeschef på ISS.

Avtalet börjar gälla den 1 maj 2010 och gäller i fyra år med option om förlängning på ett år. Hela ordern är värd 6,5 miljoner kronor.


För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55
Åsa Andersson, basenhetschef och kontaktperson avseende städfrågor i landstinget, 0480-810 00

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 483 000 anställda i 53 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.