Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ISS levererar måltidsservice till Alingsås kommun

Det nytecknade avtalet omfattar beredning, leverans och servering av måltider till kommunens skolor och äldreboenden och gäller i fyra år med en option om förlängning på ytterligare två år. Avtalet är värt sammanlagt 223 miljoner kronor och samarbetet påbörjas i maj 2010.

Alingsås serverade sedan tidigare all mat i kommunens regi, men började hösten 2009 att undersöka möjligheterna att engagera en extern entreprenör. Med valet av ISS som leverantör räknar Alingsås kommun nu med att sänka sina matkostnader, men också med att kunna fortsätta förbättra matens kvalitet.

– Vi vill naturligtvis att uppdraget skall skötas professionellt och med god kvalitet. Det är det viktigaste, förutom priset, säger Bo Norling, teknisk chef, Alingsås kommun.

Uppdraget omfattar kommunens kostverksamhet inom barnomsorg, skolbarnomsorg, grundskolor, gymnasium och äldreboenden. Det innebär drift av 12 stycken tillagningskök,

18 mottagningskök, 38 serveringskök – totalt omfattar det cirka 1,5 miljoner måltider årligen.

Personalen som berörs, drygt 100 personer, kommer samtliga att erbjudas anställning inom ISS.

– Det känns oerhört stimulerande att få introducera våra ISO-certifierade arbetssätt för måltiderna inom Alingsås kommun, där partnerskap är en central utgångspunkt mot samtliga intressegrupper. Detta är ett kvitto på att vårt målmedvetna arbete att förädla våra arbetsprocesser skräddarsytt för barnomsorg, skolor och äldreomsorg ger resultat, säger Fredrik Höglund affärsområdeschef på ISS.

Avtalstiden, som startar i maj 2010, löper på fyra år med option om förlängning på ytterligare två år. Avtalet är värt 55,8 miljoner kronor per år, och sammanlagt 223 miljoner kronor över den första avtalsperioden.
 

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55
Bo Norling, teknisk chef, Alingsås kommun, bo.norling@alingsas.se, 0322 - 61 69 06

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 483 000 anställda i 53 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material