Gå direkt till innehåll
ISS leverantör till Siemens i nytt vindkraftsbygge

Pressmeddelande -

ISS leverantör till Siemens i nytt vindkraftsbygge

När Siemens bygger sin nya vindkraftspark i Bräcke i Jämtland blir det ISS som kommer att ansvara för service kring boendet i anslutning till byggprojektet. Siemens har tecknat avtal med ISS om en rad integrerade servicelösningar.

Världens behov av förnybar energi växer hela tiden och vindkraften kommer att spela en stor roll i det framtida energisystemet. Siemens, en av världens ledande leverantörer av vindkraftverk, medverkar nu i utbyggnaden av ett antal vindkraftsparker i norra Sverige i samarbete med Statkraft SCA.

ISS har fått i uppdrag att tillhandahålla boende, receptionsservice, tv och internet, tvätt och städning för samtliga som kommer att arbeta vid vindkraftsparken, cirka 80 personer.  Byggprojektet startar 1 mars 2013 och kommer att pågå under hela året.

-  Vi är väldigt stolta över att vi fått förtroendet av Siemens att ta hand om all service i detta komplexa uppdrag. ISS har många års gedigen erfarenhet som tjänsteleverantör inom industrin och vi ser fram emot att kunna bistå med all vår erfarenhet och kompetens i alla delar av leveransen, säger Filip Truedsson, affärsområdeschef ISS.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Eva Haddleton, Strategiskt Inköp, Siemens, eva.haddleton@siemens.com, 08- 728 15 52

Foto: Siemens

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material