Gå direkt till innehåll
ISS klarar nya och tuffare krav för miljömärkt städning

Pressmeddelande -

ISS klarar nya och tuffare krav för miljömärkt städning

ISS Facility Services, ett av Sveriges största tjänsteföretag, har några av branschens högst uppsatta miljömål. En viktig del i detta arbete är att säkerställa att leveransen av städtjänster utförs på ett miljömedvetet sätt. Sedan 2014 är ISS städtjänst Svanenlicensierad genom Miljömärkning Sverige, och nu har ISS, som ett av de första företagen i Sverige, fått förnyad licens utifrån de nya, tuffare kraven.

- ISS arbetar mycket målmedvetet med miljöfrågor. Att vi nu förnyar vår Svanenlicens är jätteroligt och ett resultat av ett hårt arbete. Svanenmärkningen är ett kvitto på hur väl vi lyckas i vårt miljöarbete samtidigt som det skapar en stolthet och trygghet bland våra medarbetare att de levererar en säker tjänst. Dessutom skapar det trygghet och mervärde hos våra kunder eftersom vi ju är en del även av deras miljöarbete, säger Gary Kidd, vd ISS Sverige.

Den förnyade Svanenlicensen innebär att medarbetare inom ISS städar enligt Svanens nya och tuffare krav. Det handlar bland annat om att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt och köra klimatsmart på godkända städfordon.

- Vi kan göra stora miljö-, klimat- och hälsovinster när vi har med oss en så stark rikstäckande aktör inom Svanenmärkta städtjänster. Miljöarbetet i Sverige förstärks helt klart, säger Elsa Levinson, ansvarig för Svanenmärkning av städtjänster i Sverige.

- Vi jobbar redan med hållbarhetsfrågor, men Svanen är för våra kunder ett bevis på att vi faktiskt gör det vi utlovar. Svanenlicensen är ju inte heller något vi får och behåller för all framtid, utan något vi kontinuerligt måste arbeta med för att leva upp till, samtidigt som kraven höjs successivt. Svanenmärkningen ger oss driv och motivation i vårt fortsatta miljöarbete, avslutar Gary Kidd, vd ISS Sverige.

För ytterligare information, kontakta: Anders Fridell, presskontakt, ISS Sverige, 0734-36 68 08, presskontakt@se.issworld.com

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 8 500 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,5 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 490 000 anställda och verksamhet i 77 länder. www.se.issworld.com

Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.