Gå direkt till innehåll
ISS i fortsatt samarbete med Länssjukhuset i Kalmar

Pressmeddelande -

ISS i fortsatt samarbete med Länssjukhuset i Kalmar

Det blir ISS som levererar städtjänster till Länssjukhuset i Kalmar de närmaste åren. Det blev klart då ISS och Landstinget i Kalmar län nyligen tecknade ett samarbetsavtal som värderas till drygt 50 miljoner kronor. Avtalet gäller till och med september 2016 med möjlighet till förlängning i upp till tre år och kommer att sysselsätta cirka 45 medarbetare.

Landstinget i Kalmar län omfattar hela länet och ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, samt viss utbildning. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och består av 18 olika specialistkliniker, som utför behandlingar inom alla sjukvårdsområden.

Länssjukhuset erbjuder både akutsjukvård och planerad sjukvård dygnet runt. På sjukhuset vårdas under ett år cirka 20 000 personer i drygt 100 000 vårddygn. Under samma tid görs drygt 350 000 patientbesök.

ISS är en stor leverantör till svensk sjukvård och levererar service till ett hundratal vårdcentraler och ett flertal sjukhus såsom Sunderbyn sjukhus i Luleå, Carlanderska sjukhuset i Göteborg, Karolinska universitetssjukhuset i Solna, Akademiska sjukhuset i Uppsala och Universitetssjukhuset i Linköping. 

ISS har arbetat åt Länssjukhuset i Kalmar sedan 1993 och har i och med det nya avtalet fått ansvar för daglig städning, storstädning, golvvård och fönsterputs av 125 000 kvadratmeter lokalyta.

- Vi är mycket stolta att vi återigen fått förtroendet att vara tjänsteleverantör till Länssjukhuset i Kalmar. Vi bygger vårt partnerskap med fokus på en effektiv serviceleverans och ett högkvalitativt utvecklingsarbete, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material