Följ ISS Facility Services

ISS fortsätter samarbetet med Linköpings största bostadsbolag

Pressmeddelande   •   Mar 19, 2012 07:30 CET

ISS får förlängt förtroende av Stångåstaden avseende driftteknisk förvaltning av bolagets fastigheter i Linköping. Avtalet är tecknat på två år och har ett värde på cirka sju miljoner kronor.

Det nya avtalet mellan ISS och Stångåstaden innebär att ISS kommer att ta hand om den drifttekniska förvaltningen av tekniska installationer och energioptimeringsarbeten.

ISS är serviceleverantör till Stångåstaden sedan tio år tillbaka och har sedan 2010 det totala ansvaret för den tekniska förvaltningen. Nu förnyas alltså avtalet till att gälla i ytterligare två år, med möjlighet till förlängning i upp till två år.

– Det här är ett viktigt steg i vår målmedvetna satsning på att växa oss starkare inom teknik- och energitjänster. Vi är mycket glada över att vi lyckats bygga upp ett förtroende som gör att vi nu kan utveckla vårt samarbete med Stångåstaden ytterligare, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS.

Stångåstaden är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Linköpings kommun. Bolaget är den största aktören på Linköpings bostadsmarknad och äger och förvaltar mer än 18 600 bostäder.

– Med goda erfarenheter från tidigare samarbete ser vi fram emot att tillsammans ta oss an våra nya utmaningar, säger Nils Almgren, AB Stångåstaden.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Nils Almgren, mediasamordnare, AB Stångstaden, nils.almgren@stangastaden.se, 0705-20 82 91

Fotograf: Mats Uneland

ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 respektive 46 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, städtjänster, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och transporttjänster. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

AB Stångåstaden är ett allmännyttigt bostadsföretag ägt av Linköpings kommun. Bolaget är den största aktören på Linköpings bostadsmarknad. Stångåstaden äger och förvaltar mer än 18 600 lägenheter, varav 4 200 av dessa är studentbostäder, som förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Därutöver finns 34 bostäder av speciell kulturhistorisk karaktär i dotterbolaget Bryggaregården AB. Tillsammans motsvarar det ca 26 procent av alla bostäder i kommunen. www.stangastaden.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.