Gå direkt till innehåll
ISS fortsätter leverera tjänster till Barsebäcksverket

Pressmeddelande -

ISS fortsätter leverera tjänster till Barsebäcksverket

ISS får fortsatt förtroende som tjänsteleverantör vid Barsebäcksverket. Nyligen tecknades ett treårigt avtal till ett värde av över 30 miljoner kronor. Avtalet befäster ISS position som den största tjänsteleverantören till den svenska kärnkraftindustrin.

ISS erbjuder integrerade servicelösningar till kunder inom kärnkraftindustrin i Sverige och har tre av landets fyra kärnkraftsanläggningar som kunder. Förutom Barsebäck levererar ISS tjänster till kärnkraftverken i Forsmark och Oskarshamn. Totalt sysselsätter uppdragen cirka 300 personer. Av dessa arbetar runt 25 personer vid Barsebäcksverket.

Barsebäcksverket är en kärnkraftsanläggning under avveckling men där nya spännande verksamheter sedan några år startat upp, och där ISS svarar för att leverera service inom en rad olika områden. Totalt omfattas ett tiotal olika tjänster som sanering, lokalvård, markskötsel och måltidsservice.

Det nya avtalet sträcker sig fram till och med 2014, med möjlighet till förlängning i två år.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förnyat förtroende som tjänsteleverantör vid Barsebäcks anläggning. Avtalet är ett resultat av ett gott samarbete och även ett kvitto på att kunden är nöjd med det arbete vi utför idag, säger Filip Truedsson, affärsområdeschef ISS.

– Vi ser fram emot fler år av givande och utvecklande samarbete. ISS långa erfarenhet som tjänsteleverantör till kärnkraftsindustrin var förstås avgörande för vårt val av leverantör, säger Thomas Hagentoft, chef anläggningsservice, Barsebäck Kraft AB.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55
Thomas Hagentoft, chef anläggningsservice, Barsebäck Kraft AB, thomas.hagentoft@barsebackkraft.se, 046-72 44 86

Foto: Pierre Mens

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 respektive 46 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, städtjänster, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och transporttjänster. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

Barsebäck Kraft är sedan elproduktionen stoppades ett entreprenörsföretag som på uppdrag av E.ON Kärnkraft Sverige, EKS, sköter rivningsplanering och servicedrift av Barsebäcksverket. Verksamheten syftar ytterst till att förvalta anläggningen och förbereda den kommande rivningen som kan börja genomföras i praktiken först då lagret för slutförvar av rivningsavfall är klart cirka år 2020. BKAB ägs till 100 % av Ringhals AB som i sin tur ägs till cirka 70 % av Vattenfall och cirka 30 % av EKS. www.barsebackkraft.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen.