Gå direkt till innehåll
ISS får nationellt uppdrag hos Apoteket

Pressmeddelande -

ISS får nationellt uppdrag hos Apoteket

ISS tar hand om lokalvården hos Apoteket AB. Det blev klart nyligen, då ett avtal, värt cirka 60 miljoner kronor på årsbasis, tecknades mellan parterna. Det innebär att ISS tar hand om städning inklusive fönsterputs i Apotekets lokaler från och med april 2011.

Totalt har Apoteket cirka 350 butiker över hela landet och antalet väntas öka framöver. Apoteket är numera en av många aktörer på en avreglerad och starkt konkurrensutsatt marknad.

ISS koncept ”Rent Apotek” är en tjänst, som är speciellt framtagen och anpassad för apoteksområdet. Detta tillsammans med den geografiska täckningen, där ISS har närmare 400 lokalkontor över hela Sverige, gör att nationella kedjor är en intressant kundgrupp.

-       Det är glädjande att vi fått detta förtroende av Apoteket. ISS har gedigen erfarenhet som leverantör av lokalvård inom branscher som kräver höga hygieniska krav. Vi har också planerings- och logistiklösningar, som väl klarar de krav som ställs, säger Måns Svensson, ISS.

-       Vi har valt att förnya avtalet med ISS eftersom vi framför allt anser att priserna är konkurrenskraftiga. ISS har dessutom god kunskap om vår verksamhet och vad som krävs för att leva upp till ”Rent Apotek” i Sverige.  Företaget har även en organisation som vi vet är duktiga på att ta tag i eventuella utmaningar som uppstår, säger Dick Gullberg upphandlare i Apoteket AB.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com, 0734-36 53 55

Dick Gullberg, upphandlare, Apoteket AB, dick.gullberg@apoteket.se, 073-367 66 50

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services AB, Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med ca 12 000 respektive 42 000 medarbetare. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som FM, fastigheter, mat & dryck, städning, kontorstjänster och trafiktjänster. ISS ingår i ISS A/S, som ägs av bl a EQT. Koncernen har 522 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör den till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer på http://www.se.issworld.com

Apoteket är Hela Sveriges Apotek – vi erbjuder konsumenter i hela landet läkemedel och attraktiva hälsoprodukter. Vår rådgivning och lösningar ska inspirera till ett liv i hälsa och göra det enklare att må bra. Apoteket har ett stort utbud av kunskapstjänster och erbjuder läkemedelsförsörjning till många verksamheter inom vård och omsorg. Viktiga kunder på den här marknaden är landsting, kommuner och vårdföretag.

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material