Gå direkt till innehåll
ISS får förnyat förtroende av Landstinget i Uppsala län

Pressmeddelande -

ISS får förnyat förtroende av Landstinget i Uppsala län

Landstinget i Uppsala län förlänger samarbetet med ISS i ytterligare fyra år fram till och med september 2019. Det blev klart då parterna nyligen undertecknade ett avtal avseende städ- och vaktmästeritjänster, som värderas till cirka 91 miljoner kronor per år.

ISS har haft uppdraget sedan 2004 efter att landstinget drivit detta i egen regi. Det nya avtalet löper från november 2015 till och med september 2019 med möjlighet till två års förlängning. Avtalet omfattar vaktmästeri, mattransporter, hygienstädning och avfallshantering. I det nya avtalet finns även en option på patientnära städning.

Det nya avtalet innebär att ISS levererar tjänster till flera sjukhus i länet, bland andra Akademiska sjukhuset i Uppsala, och Lasarettet i Enköping och utöver det även till vårdcentralerna och folktandvården i Uppsala, Knivsta, Enköping, Håby, Heby, Tierp, Östhammar och Älvkarleby kommun.

Avtalet medför erbjudande om verksamhetsövergång för åtta personer inom städverksamhet som landstinget haft i egen regi, centraloperation vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och primärvården i Heby och Östervåla. Uppdraget sysselsätter totalt cirka 190 medarbetare.

ISS är även leverantör till flertalet av landets övriga större sjukhus, såsom Danderyds sjukhus, neonatalavdelningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm, Sunderbyns sjukhus, psykiatrins hus i Lund, sjukhuset i Kalmar och universitetssjukhuset i Linköping. ISS är därmed den främsta tjänsteleverantören till de svenska sjukhusen.

- Vi är mycket stolta över att vi fått förtroende att fortsätta samarbetet. Landstingen är viktiga kunder för oss och ställer höga krav på hygien och kvalitet, för patientsäkerhetens skull, något vi bevisligen lyckats leverera till Landstinget i Uppsala län. Optionen på patientnära städning är förstås extra intressant. Vi som tjänsteleverantör kan hjälpa till att frigöra viktig tid för vårdpersonalen så att de kan fokusera på att vårda patienterna, säger Nicklas Nyman, chef segment Sjukvård, ISS.

För ytterligare information, kontakta:Patrik Frank, pressansvarig, ISS Facility Services AB, patrik.frank@se.issworld.com, 0734-36 68 08

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 40 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 4,6 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 511 000 anställda och verkar i 77 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. I samarbete med sina kunder driver ISS engagemang och välbefinnande hos människor, minimerar påverkan på miljön samt underhåller fastigheter. ISS gör allt detta genom en unik kombination av data, insikter och service excellence på kontor, fabriker, flygplatser, sjukhus och i andra miljöer över hela världen.