Gå direkt till innehåll
ISS blir ny leverantör av servicetjänster vid Esrange Space Center

Pressmeddelande -

ISS blir ny leverantör av servicetjänster vid Esrange Space Center

ISS har tecknat ett avtal med SSC Group avseende servicetjänster vid Esrange Space Center utanför Kiruna. Avtalet, som är tecknat på tre år, innebär att ISS kommer att leverera en mängd olika servicetjänster såsom fastighetsteknik, lokalvård, reception, verksamhetsservice samt drift av hotell och restaurang.

SSC hjälper rymdorganisationer, företag, andra kommersiella aktörer och forskningsinstitut att få tillgång till rymden till nytta för jorden. SSC:s produkter och tjänster möjliggör framgångsrika rymdprojekt inom telekommunikation, säkerhet, meteorologi, positionering, vetenskaplig forskning, jordobservation och andra tillämpningar.

Det nya samarbetet innebär att ISS kommer att leverera tjänster som reception, lokalvård, fastighetsteknik och verksamhetsservice, exempelvis vaktmästeri, snöröjning och godshantering. ISS kommer även att driva restaurang- och kampanjverksamheten samt det hotell med 99 bäddar som tillhör Esrange.

Avtalet gäller från februari 2014 och löper i tre år.

-  Vi är stolta över att SSC, när de för första gången outsourcar serviceverksamheten vid Esrange, väljer ISS som leverantör. Vi ser fram emot att med effektiva högkvalitativa tjänster kunna bidra till att utveckla servicen till anställda och besökare vid Esrange, säger Stefan Svensson, affärsenhetschef på ISS.

För ytterligare information, kontakta:
Patrik Frank, pressansvarig, ISS Facility Services AB, patrik.frank@se.issworld.com 0734-36 68 08
Anders Jörle, 08-627 6206, SSC Group

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 11 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.