Följ ISS Facility Services

ISS blir ny leverantör av servicetjänster vid Esrange Space Center

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2014 07:00 CET

ISS har tecknat ett avtal med SSC Group avseende servicetjänster vid Esrange Space Center utanför Kiruna. Avtalet, som är tecknat på tre år, innebär att ISS kommer att leverera en mängd olika servicetjänster såsom fastighetsteknik, lokalvård, reception, verksamhetsservice samt drift av hotell och restaurang.

SSC hjälper rymdorganisationer, företag, andra kommersiella aktörer och forskningsinstitut att få tillgång till rymden till nytta för jorden. SSC:s produkter och tjänster möjliggör framgångsrika rymdprojekt inom telekommunikation, säkerhet, meteorologi, positionering, vetenskaplig forskning, jordobservation och andra tillämpningar.

Det nya samarbetet innebär att ISS kommer att leverera tjänster som reception, lokalvård, fastighetsteknik och verksamhetsservice, exempelvis vaktmästeri, snöröjning och godshantering. ISS kommer även att driva restaurang- och kampanjverksamheten samt det hotell med 99 bäddar som tillhör Esrange.

Avtalet gäller från februari 2014 och löper i tre år.

-  Vi är stolta över att SSC, när de för första gången outsourcar serviceverksamheten vid Esrange, väljer ISS som leverantör. Vi ser fram emot att med effektiva högkvalitativa tjänster kunna bidra till att utveckla servicen till anställda och besökare vid Esrange, säger Stefan Svensson, affärsenhetschef på ISS.

För ytterligare information, kontakta:
Patrik Frank, pressansvarig, ISS Facility Services AB, patrik.frank@se.issworld.com 0734-36 68 08
Anders Jörle, 08-627 6206, SSC Group

ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 11 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av bl a EQT. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.