Följ ISS Facility Services

ISS avyttrar verksamhet inom bostadsrättsförvaltning

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2017 13:30 CEST

Som en del av ISS strategi att ytterligare fokusera på kärnverksamheten, kommer den verksamhetsgren som idag innefattar ekonomisk förvaltning samt fastighetsförvaltning avseende huvudsakligen bostadsrättsföreningar, att avyttras. Ny ägare blir Riksbyggen, en av Sveriges största fastighetsförvaltare.

Avyttringen av verksamhetsgrenen Fastighetsägare, där bostadsrättsförvaltning utgör huvuddelen, är en del av ISS ökade fokus att ytterligare utveckla och växa inom integrerade servicelösningar till kommersiella företagskunder

ISS Fastighetsägare får i Riksbyggen en ägare där verksamheten utgör en del av företagets kärnverksamhet, med såväl kunskap som resurser att driva verksamheten fortsatt framåt.

- Vi känner oss väldigt nöjda med avyttringen som helhet, då den stärker vår strategi och våra fortsatta prioriteringar. Det har samtidigt varit viktigt för oss att säkerställa rätt organisation för våra anställda och rätt partner för våra kunder så att berörd verksamhet kan fortsätta att utvecklas på ett positivt sätt. Vi tror att Riksbyggen är rätt i båda dessa avseenden, säger Gary Kidd, vd ISS Sverige.

- Vi är mycket glada över förvärvet av ISS Fastighetsägare som passar mycket bra in i Riksbyggens befintliga verksamhet. Inom Riksbyggen har vi ett långsiktigt perspektiv och stort fokus på hållbarhetsfrågor inom vår fastighetsförvaltning och genom förvärvet stärker vi vår position på marknaden ytterligare, säger Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning.

ISS Fastighetsägare har idag 74 medarbetare på tre orter i landet; Uppsala, Stockholm och Göteborg och samtliga medarbetare har erbjudits anställning inom Riksbyggen.

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 8 500 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,5 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 490 000 anställda och verksamhet i 77 länder. www.se.issworld.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.