Gå direkt till innehåll
Halmstads Fastighets AB valde ISS

Pressmeddelande -

Halmstads Fastighets AB valde ISS

ISS tar hand om delar av Halmstads Fastighets (HFAB) yttre skötsel de närmaste två åren. Avtalet, som träder i kraft den 1 augusti 2009, värderas till 4,3 miljoner kronor per år exklusive tilläggstjänster.

ISS, och deras verksamhetsområde Landscaping, har tecknat avtal med HFAB om yttre skötsel av planterings- gräs- och hårdgjorda ytor, samt sophantering. Det nya samarbetet innefattar även tilläggstjänster i form av ogräsbekämpning, snöröjning och halkbekämpning. Uppdraget omfattar totalt 5 777 lägenheter, 133 lokaler och ett tusental andra uthyrningsobjekt.

- Lagen om offentlig upphandling säger att vi med vissa mellanrum måste göra nya upphandlingar, och det är det som har skett nu. På vår förfrågan om yttre skötsel kunde ISS lämna de ekonomiskt mest fördelaktiga anbuden på sex av sju entreprenader, säger SvenErik Andersson, ansvarig för upphandlingen på HFAB.

HFAB hyr ut bostäder i Halmstads kommun. Med 9 800 hyresrätter, 300 lokaler och en mängd garage- och fordonsplatser, är HFAB den största och marknadsledande aktören på Halmstads fastighetsmarknad.

- Att få förtroendet att arbeta på så många områden med en så pass stor aktör känns både hedrande och spännande. I en upphandling av den här storleken är det naturligtvis en mängd faktorer som bildar en enhet och till slut fäller avgörandet. Här har nog vår storlek spelat en stor roll, liksom priset, naturligtvis, säger Ola Gunnarsson, verksamhetsområdeschef på ISS Landscaping.

ISO-certifiering, kapacitet att driva stora projekt och en mångsidighet i tjänsteutbudet är andra faktorer som också kan ha spelat in i valet av leverantör för HFAB.

- För oss är det naturligtvis viktigt att våra hyresgäster uppfattar sitt område som snyggt och prydligt. Med ISS som partner känner jag mig trygg i att vi kan leva upp till det åtagandet, och dessutom leverera den servicen till ett mycket bra pris. Jag ser fram emot vårt kommande samarbete, säger SvenErik Andersson.

För ytterligare information, kontakta:
Ola Gunnarsson, verksamhhetsområdeschef ISS Landscaping, 0734-36 61 57, ola.gunnarsson@iss-fs.se

SvenErik Andersson, fastighetsingenjör, Halmstad Fastighets AB 035-13 84 43, svenerik.andersson@hfab.se

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på

5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av Investors riskkapitalbolag EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Ämnen

Taggar


ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.


Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.