Gå direkt till innehåll
Göteborgsstudenter till final i Stora FM-priset

Pressmeddelande -

Göteborgsstudenter till final i Stora FM-priset

De två studenterna Malin Dahlbom och Jakob Traung vid Göteborgs universitet har gått till final i tävlingen Stora FM-priset, i hård konkurrens med ett rekordstort antal bidrag från universitets- och högskolestudenter från hela Sverige.


Malin och Jakob har nu chansen att vinna förstapriset i tävlingen, 50 000 kronor, med sin tävlingsuppsats ”Acting in a Generative Building”. Av sammanlagt 41 tävlande bidrag har juryn valt ut tre finalister, där vinnaren presenteras vid den stora branschkonferensen IFMA Nordic Workplace den 7 december i Stockholm.

Priset delas ut en gång om året och premierar de mest intelligenta och nytänkande akademiska uppsatserna inom Facility Management-området (FM). Den totala prissumman är 100 000 kronor i form av stipendier. Den uppsats som juryn anser är bäst belönas med 50 000 kronor. Ytterligare två uppsatser får 25 000 kronor vardera.

Stora FM-priset är instiftat av ISS, som är ett av Sveriges största tjänsteföretag. Syftet med priset är att det ska bidra till utvecklingen av FM-branschen men det är också ett led i en strävan att synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter.

- Som ett av Sveriges största FM-bolag vill vi med detta årligen återkommande pris bidra till, och ta ansvar för, en fortsatt utveckling av FM-branschen, säger Gary Kidd, vd ISS. Det är en spännande och växande bransch, som trots att den sysselsätter många på den svenska arbetsmarknaden fortfarande är relativt okänd. Vi hoppas att priset bidrar till att belysa och uppmärksamma en bransch som berör de flesta av oss i vardagen.

- Det är glädjande att vi har fått ett sådant stort gensvar från studenter vid olika universitet och högskolor runt om i landet. Det indikerar ett växande intresse för Facility Management och dess närliggande områden, säger Anja Engdahl, chef extern kommunikation & branding ISS.

Juryn bestod i år av representanter från både akademin och FM-branschen: Bo Edvardsson vd Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, Victor Mannerholm Hammar ordförande IFMA, Patrick Svensson chef segment Transport ISS samt Malin Persson chef verksamhetsledningsstöd kvalitet och miljö ISS.

Se också www.storafmpriset.se


För ytterligare information, kontakta:Anders Fridell, presskontakt, ISS Sverige, 0734-36 68 08, presskontakt@se.issworld.com

Ämnen

Taggar

Regioner


ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 8 500 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,5 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 490 000 anställda och verksamhet i 77 länder. www.se.issworld.com

Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterat material

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.