Följ ISS Facility Services

Första kunden klar till Falköpings kombiterminal

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2009 13:00 CEST

 

Redan innan ISS TraffiCare har hunnit starta som operatör av kombiterminalen i Falköping har en ny kund kontrakterats. Det är SCA BioNorr AB som skall lagra pellets i terminalen för vidare distribution till kunder i närområdet.

 

Som ett led i ISS-koncernens satsning på ett nytt affärssegment, övertog företaget tidigare i våras driften av kombiterminalen för container- och trailerhantering i Falköping. Tanken är att kunna erbjuda en mängd logistiktjänster till det lokala näringslivet i Skaraborg, såväl som till speditörer och operatörer i hela landet. Men redan nu har den nya kombiterminalen fått sin första nya kund i SCA BioNorr, som är en av Sveriges största och ledande producenter av träpellets.

- Vi kommer att lossa alla pallar med pellets som angör terminalen. Sedan skall vi lagra och uppdatera lagersaldot för pellets, för att därefter lasta för transport till slutkund. Vi räknar med att hantera cirka 10 000 pallar redan det första året, säger Johan Lindström som är projektledare på ISS TraffiCare AB.

 

- Framförallt tre saker har varit avgörande för vårt samarbete med ISS och Falköpings kombiterminal, säger Lars Norberg som är Logistic Manager på SCA Forest Products.
Det första är det geografiska läget där Falköping ligger mycket bra till för lagring av pellets som skall transporteras till slutkunder i södra Sverige.

 

- Priset har inte varit avgörande utan det andra huvudskälet är ISS professionella sätt att bemöta och svara upp till våra krav på en effektiv och rationell hantering. Det tredje skälet är att vi snabbt behöver en pilotanläggning för att på allvar etablera SCA Bio Norr AB i södra Sverige.

 

Avtalet träder i kraft den 1 juli och innebär att SCA får ytterligare en central för distribution av träpellets till stora värmeverk, mindre och medelstora fastigheter samt villakunder.

 

- Marknaden för pellets växer med cirka 20 procent per år. Dessutom gör SCA BioNorr stora satsningar inom området för biobränsle. Det här gör att vi ser stora möjligheter att växa som partner, säger Johan Lindström.

 


För ytterligare information, kontakta:
Bengt Arvidsson, marknadschef, ISS TraffiCare AB, telefon, 0734-36 60 53
Lars Norberg, Logistic Manager, SCA Forest Products, telefon, 060-19 34 23

 


ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av Investors riskkapitalbolag EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.