Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fördjupat samarbete mellan ISS, Green Cargo och Falköpings kommun

Ett fördjupat samarbete mellan Green Cargo, ISS och Falköpings kommun öppnar nya möjligheter för lastbilsgodset att ta tåget de långa sträckorna till och från Falköping. Förstärkta marknadsföringsinsatser, tätare tågavgångar och utveckling av spårbarheten av gods för kund är några av nyheterna. 

Det utökade samarbetet innebär att Green Cargo tillsammans med ISS och Falköpings kommun nu satsar ännu hårdare på att marknadföra sina intermodala tjänster. Dessutom kommer Green Cargo och ISS att samarbeta med Falköpings kommun och EU-projektet Dryport för att utveckla spårbarheten i den intermodala tjänsten genom RFID-teknik (radiobaserad kommunikationsteknik). Något som ökar kundernas möjlighet att hela tiden få information om var godset befinner sig.

– Det här kommer att förbättra konkurrenskraften väsentligt för transporter och tjänster till näringsliv och samhälle i vår befintliga Skaraborgstrafik till Falköping och Skövde, säger Martin Grönqvist, ansvarig för det intermodala transportnätverket på Green Cargo.

Skaraborg Logistic Center blir genom samarbetet mellan ISS och Green Cargo en av landets modernaste kombiterminaler för intermodal trafik.

– Vi på ISS har arbetat med att utveckla detta affärskoncept i över ett år och det har varit viktigt att knyta en stor aktör till oss. Green Cargo har en bred internationell erfarenhet och ett kontaktnät som kan hjälpa oss att utveckla kombiterminalen och dess intermodala transportnätverk, säger Bengt Arvidsson, marknadschef på ISS TraffiCare.

För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55
Martin Grönqvist, ansvarig intermodala nätverket, Green Cargo AB, Martin.Gronqvist@greencargo.com, 0703-10 16 79

Ämnen

Taggar


Green Cargo är ett nationellt och internationellt logistikföretag. Vi arbetar för en hållbar utveckling, för att leverera logistiklösningar som möter våra kunders behov. Vi har cirka 3 000 medarbetare och vårt nätverk täcker hela Sverige. 91 procent av våra transporter sker med eldrivna tåg och hela Green Cargos transportverksamhet är märkt Bra Miljöval.


ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 483 000 anställda i 53 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Presskontakt

Anders Fridell

Anders Fridell

Presskontakt Presskontakt 0734-36 68 08

Relaterat material