Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Finalisterna klara till Stora FM-priset – storslam för KTH

Det blev tre tävlingsbidrag från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm som gick till final i årets upplaga av studenttävlingen ”Stora FM-priset”. Av ett 30-tal bidrag från universitets- och högskolestudenter från hela Sverige har juryn nu valt ut tre finalister, där vinnaren presenteras vid den stora branschkonferensen Nordic Workplace i december.

Den årliga tävlingen Stora FM-priset är öppen för akademiska uppsatser och syftar till att få fram kreativa förslag som kan öka produktiviteten inom Facility Management-branschen. Den totala prissumman är 100 000 kronor i form av stipendier. Den uppsats som juryn anser är bäst belönas med 50 000 kronor. Ytterligare två uppsatser får 25 000 kronor vardera.

För första gången i tävlingens historia kommer alla tre finalbidrag från samma högskola, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm:
· Hållbart agerande inom Facilities Management – Fem förslag på förändrande arbetssätt vid outsourcing av Elin Johansson och Hanna Ceder.
· Vakanstider inom kommersiella fastigheter av Jens Kvarnström och Marcus Altengård.
· Aktivitetsbaserat – ett arbetssätt för en aktiv framtid av Bob Gustafsson.

Vilket av dessa bidrag som vinner förstapriset respektive vilka som delar på andrapriset avslöjas vid prisutdelningen i sam­band med IFMA:s årliga konferens ”Nordic Workplace” i Stockholm den 4 december i år.

Stora FM-priset har instiftats av ISS, som är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag. Tanken med priset är att det ska bidra till utvecklingen av FM-branschen, med nya idéer som leder till höjd produk­tivitet och ökad effektivitet. Men det är också ett led i en strävan att synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter.

Juryn bestod i år av representanter från både akademin och FM-branschen: Almegas ordförande Håkan Bryngelson, professor Bo Edvardsson från Centrum för Tjänsteforskning vid Karlstads Universitet, branschorganisationen IFMA:s ordförande Erik Ahrsjö, Jonas Fagerström, direktör Corporate Affairs ISS samt Karin Stålhandske, affärsområdeschef Fastighetstjänster ISS.

Se också www.storafmpriset.se


För ytterligare information, kontakta:
Patrik Frank, pressansvarig på ISS, patrik.frank@se.issworld.com, 0734-36 68 08

Ämnen

Taggar


ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är ca 4,6 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com

Presskontakt

Clara Larsson

Clara Larsson

Presskontakt Pressansvarig ISS Sverige 0734-36 68 08

Relaterade nyheter

Relaterade event

Connecting people and places to make the world work better

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare.