Följ ISS Facility Services

Endast 27 % känner till rätten till en trygghetsförsäkring

Nyhet   •   Apr 12, 2012 12:44 CEST

ISS Personaltjänster genomförde under början av året en undersökning gällande rätten till trygghetsförsäkring vid uppsägning för tjänstemän anställda i företag som är anslutna till Svenskt Näringsliv.

Undersökningen skickades ut till personer i åldrarna 18-65 år via mail och forum som Facebook och LinkedIn. Totalt deltog drygt 1 600 personer i undersökningen som riktade sig till såväl medarbetare som chefer. Båda svarsgrupperna hade en geografisk spridning över Sveriges fyra största orter; Stockholm, Göteborg, Linköping och Malmö.

Resultatet av undersökningen visar bland annat att endast 27% av de tillfrågade som är berättigade till försäkringen, känner till den. Av de arbetsgivare som svarat och är anslutna till Svenskt Näringsliv, känner endast 31 % till sina anställdas rättigheter.

ISS har sammanställt resultatet av undersökningen i en rapport. Läs mer om resultatet av undersökningen.

ISS Personaltjänster är en del av ISS Facility Services AB. ISS Facility Services är Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 12 000 medarbetare i Sverige och 44 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är 5 miljarder SEK och kommer från en mängd tjänsteområden som bl a facility management, transporttjänster, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. IFS, Integrated Facility Services, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har över 530 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. www.se.issworld.com.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.