Följ ISS Facility Services AB

Umeåstudent vinner 50 000 kronor i Stora FM-priset

Pressmeddelande   •   Dec 07, 2017 10:58 CET

Robert Ringvall

Robert Ringvall från Umeå universitet har - i hård konkurrens med ett 40-tal universitets- och högskolelag från hela Sverige - vunnit förstapriset på 50 000 kronor i studenttävlingen Stora FM-priset. Robert vann juryns gillande med sin tävlingsuppsats ”The Impact of Internet of Things on Building Services Engineering”. Priset delades ut vid den stora bransch­konferensen Nordic Workplace i Stockholm den 7 december.

Priset, som delas ut en gång om året, premierar de mest intelligenta och nytänkande akademiska uppsatserna inom Facility Management-området (FM). Den totala prissumman är 100 000 kronor i form av stipendier. Den uppsats som juryn anser är bäst belönas med 50 000 kronor. Ytterligare två uppsatser belönas med 25 000 kronor vardera.

En enhällig jury gav i år förstapriset på 50 000 kronor till umeåstudenten Robert Ringvall för bidraget ”The Impact of Internet of Things on Building Services Engineering”, med motiveringen:

”Uppsatsen lyfter fram ett avgörande område för fm-branschens utveckling. Författaren visar på flera möjligheter med Internet of Things och utmanar synen på vad som verkligen skapar värde - och vad som inte skapar värde.”

De två andrapriserna på 25 000 kronor vardera gick till Lee Henriksson och Tina Malmros från Uppsala universitet för bidraget ”Kontorsutformningens påverkan på medarbetares prestation och produktivitet” och till Malin Dahlbom och Jakob Traung från Handelshögskolan i Göteborg för bidraget “Acting in a Generative Building”.

Stora FM-priset är instiftat av ISS som är ett av Sveriges största tjänsteföretag. Syftet med priset är att det ska bidra till utvecklingen av FM-branschen men det är också ett led i en strävan att synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter.

- Som ett av Sveriges största FM-bolag vill vi med detta årligen återkommande pris bidra till, och ta ansvar för, en fortsatt utveckling av FM-branschen, säger Gary Kidd, vd ISS. Det är en spännande och växande bransch, som trots att den sysselsätter många på den svenska arbetsmarknaden fortfarande är relativt okänd. Vi hoppas att priset bidrar till att belysa och uppmärksamma en bransch som berör de flesta av oss i vardagen.

Juryn bestod i år av representanter från både akademin och FM-branschen: Bo Edvardsson grundare Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, Victor Mannerholm Hammar ordförande IFMA, Patrick Svensson chef segment Transport ISS samt Malin Persson tidigare chef verksamhetsledningsstöd kvalitet och miljö ISS.

Se också www.storafmpriset.se

För ytterligare information, kontakta:Anders Fridell, presskontakt, ISS Sverige, 0734-36 68 08, presskontakt@se.issworld.com

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 8 500 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,5 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 490 000 anställda och verksamhet i 77 länder. www.se.issworld.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://iss-facility-services-ab.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.