Följ ISS Facility Services AB

Klartecken för ISS försäljning av Landscaping

Pressmeddelande   •   Jul 14, 2009 15:35 CEST

Som tidigare meddelats säljer ISS Facility Services AB sitt verksamhetsområde för utomhusmiljöer till Landscape Services Sweden AB (LSS). Konkurrensverket och merparten av kunderna har nu gett sitt godkännande, vilket innebär att affären fullföljs.

Avtalet innebär att LSS tar över ISS hela verksamhet för utomhus­tjänster, så kallad Landscaping. Affären genomförs som en inkråmsaffär och är godkänd av Konkurrensverket. LSS är ett helägt dotterbolag till Landscape Services Nordic Holding AB, som i sin tur ägs av ledningen och FSN Capital Fond III.

ISS Landscaping har ca 300 årsanställda med verksamheter i bl a Stockholm, Linköping, Borås, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö. Ledning och samtliga medarbetare har erbjudits anställning i LSS. Tillsammans med LSS ca 120 medarbetare befäster man sin ställning som Sveriges största företag inom branschen.

I avtalet ingår också att ISS och LSS har ambitionen att skapa ett strategiskt partnerskap. Det innebär bland annat att drift och skötsel av utomhusmiljöer även fortsättningsvis kommer att vara en del av ISS tjänsteerbjudande inom ramen för FM-kontrakt och större propertyaffärer.

- Avyttringen av verksamhetsområdet Landscaping är bland annat en konsekvens av koncernens nya strategi The ISS Way, som lägger större fokus på integrerade tjänsteleveranser samt kontraktsbundna singeltjänster, säger ISS svenska vd Marcus Kristiansson.

- Vi i ledningen och FSN Capital ser mycket goda möjligheter att fortsätta att utveckla tjänster för anläggning, drift och skötser av utomhusmiljöer. Avsikten är att integrera ISS Landscapings verksamhet med de redan befintliga verksamheterna inom LSS och därigenom kunna erbjuda helhetslösningar för utomhusmiljöer i hela Sverige säger vd för LSS, Kim Sjunnesson

För ytterligare information, kontakta:
Kim Sjunnesson, VD Landscape Services Sweden AB, kim@sjunnesson.se, 0709-21 21 00

Christer Ekelund, Pressansvarig ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

FSN Capital Partners är ett oberoende nordiskt private equity bolag med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Verksamheten är inriktad på förvärv av etablerade verksamheter i Norden inom serviceverksamheter, industri och konsumentprodukter. Den första fonden FSN Capital I (54 miljoner euro) etablerades redan år 2000 och är idag fullt återbetald till investorerna. FSN Capital II med ett kapital på 151 miljoner euro är full investerad och FSN Capital III har ett kommitterat kapital på 380 miljoner euro, där till dags dato fyra investeringar är gjorda, däribland förvärvet av ISS Landscaping. Läs mer på www.fsncapital.com.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.