Följ ISS Facility Services AB

ISS stärker sin position som teknikförvaltare i Linköping

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2010 16:00 CET

ISS blir serviceleverantör för fastighetsbolaget Stångåstadens ventilationsanläggningar. Det står nu klart sedan parterna nyligen tecknade ett tvåårigt ramavtal som omfattar drygt 1 miljon kvadratmeter fördelat på 20 000 lägenheter och 1 300 lokaler.

Stångåstaden, som ägs av Linköpings kommun och är ett av de äldsta fastighetsbolagen i staden, arbetade tidigare med flera leverantörer av teknikförvaltning. När avtalstiden var på väg att löpa ut ville företaget hitta en lösning där en entreprenör var rankad högst och kunde åta sig hela uppdraget.

– ISS anbud var det ekonomiskt mest fördelaktiga när vi utvärderat alla kriterier vilket gjorde att de blev vinnare. Det var ingen enskild faktor som avgjorde men ISS beskrivning av lokal organisation och kompetens inom den grupp som skall arbeta med vårt uppdrag var viktig för oss, säger Claus Frehse upphandlingschef på Stångåstaden, som räknar med att den nya effektivare förvaltningen även innebär ökad kundnytta.

– Det här är ytterligare ett steg i vår ambition att växa oss starkare inom teknikfövaltning, inom såväl daglig drift som projekt, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef för fastighetsförvaltning. Men det är inte bara priset som är avgörande, allt fler kunder efterfrågar kompetens inom miljö och hållbarhet, och det är områden som vi har högt upp på vår agenda.

Avtalet träder i kraft den 1 mars 2010 och sträcker sig till den 29 februari 2012, därefter finns det en möjlighet till förlängning om maximalt 24 månader.


För ytterligare information, kontakta:
Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@iss-fs.se, 0734-36 53 55
Claus Frehse, upphandlingschef, AB Stångåstaden, claus.frehse@stangastaden.se, 0705-20 83 28 

ISS Facility Services AB är Sveriges största serviceföretag med ca 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 483 000 anställda i 53 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.