Följ ISS Facility Services AB

Dags att skicka in bidrag till Stora Property-priset

Pressmeddelande   •   Mar 10, 2009 15:00 CET

Det nyinstiftade Stora Property-priset som delades ut för första gången hösten 2008 är nu öppet för anmälan. Priset är instiftat för att belöna innovativt tänkande inom området fastighets­förvaltning och är på 100 000 kronor. Sista dag för anmälan är den 1 juni 2009

Stora Property-priset delas i år ut den 16 september på fastighetsseminariet Business Arena i Stockholm. ISS har instiftat priset i syfte att uppmärksamma nytänkande inom fastighetsförvaltningsbranschen som representerar stora kapitalvärden. Det är i stipendieform och belönar universitets- och högskole­studenter som har skrivit de mest intelligenta och nytänkande C- eller D-uppsatserna inom området fastighetsförvaltning. Priset är på 100 000 kronor och delas av tre pristagare - ett förstapris på 50 000 kronor och två andrapris på 25 000 kronor vardera.

- Vi är oerhört glada över det stora intresse som branschföreträdare och studenter har visat för Stora Property-priset. Den höga kvaliteten och antalet innovativa idéer och förslag som skickades in till oss förra året visar att återväxten för branschen är mycket god. Vi hoppas naturligtvis på ett lika stort engagemang för priset under 2009, säger Marcus Kristiansson vd ISS.

Om Stora Property-priset

Stora Property-priset har instiftats av ISS Facility Services AB. Syftet är att sätta fokus på och visa vikten av att vårda Sveriges fastighetsbestånd, som i dagsläget uppgår till ett värde av mer än 8500 miljarder kronor.

Juryn består av Örjan Wikforss, professor på KTH, Håkan Bryngelson, management- konsult, Johan Zetterstedt, vd Fastighetsnytt Förlags AB och Anders Borggren affärsområdeschef för ISS Property.

Om förra årets pristagare

Förstapriset på 50000 kronor gick till Itai Danielski, KTH och Jonas Kunze, Uppsala Universitet. I sin uppsats "Large variations in utilized energy with new buildings in Stockholm" hade de kritiskt granskat och ifrågasatt mätmetoder och system för energi­effektivt byggande. I juryns motivering stod bland annat att läsa: "Resultatet belyser komplexiteten i att nå uppsatta mål och manar till eftertanke. Analysen och slutsatserna är till stor nytta för såväl bygg- och fastighetsbranschen som samhällets beslutsfattare. Arbetets höga kvalitet ger ett stort bidrag till en bransch som gagnas av mer Forskning och Utveckling."

Två priser på 25000 kronor delades också ut. Dels till Marcus Ewerstrand och Jakob Mattsson, Handelshögskolan i Göteborg för deras uppsats "I en värld av makro­ekonomisk osäkerhet", dels till Carl Johan Danckwardt-Lillieström och Erik Prejer, Lunds Tekniska Högskola, för uppsatsen "Livscykelkostnad för energibesparande åtgärder i ett flerbostadshus".

Ytterligare information om priset finns på www.storapropertypriset.se där man bland annat kan se en film från förra årets prisutdelning och en film som visar vad priset betydde för förra årets förstapristagare. Där återfinns också de premierade uppsatserna.

För ytterligare information, kontakta:

Anders Borggren, affärsområdeschef, ISS Property, 0736-60 83 84, anders.borggren@iss-fs.se eller

Christer Ekelund, marknadschef, ISS, 0734-36 53 55, christer.ekelund@iss-fs.se

ISS Property är ett affärsområde inom ISS som främst verkar inom teknisk och ekonomisk fastighetsförvaltning, landscaping och fastighetsutveckling. Affärsområdet som förvaltar 14 miljoner kvadratmeter och sysselsätter 1000 personer på mer än 40 kontor är Sveriges största fastighetsförvaltare.

ISS Facility Services AB är Sveriges tjänsteföretag med 12 000 medarbetare och en omsättning på 5 miljarder SEK. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S, som ägs av Investors riskkapital-bolag EQT och Goldman Sachs. Koncernen har cirka 470 000 anställda i 50 länder. Läs mer på www.iss-fs.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.